Παναθηναϊκός: Δεν είναι απλό αυτό που έγινε με τον Κέντρικ Ναν

Παναθηναϊκός: Δεν είναι απλό αυτό που έγινε με τον Κέντρικ Ναν

Με τρία δόντια σπασμένα στον 5ο τελικό ο Κέντρικ Ναν όχι μόνο έπαιξε κανονικά, αλλά βρήκε τη δύναμη να βάλει τις κρίσιμες βολές, ένα τρίποντο κι ένα δίποντο από τα 6 μέτρα, επιμένοντας να ζητά μπάλα αν και για 30 λεπτά αμολούσε …τούβλα το ένα μετά το άλλο.

Μετά από κάποιες ήττες τον χειμώνα θυμόμαστε μερικούς να γκρινιάζουν για την εξάρτηση της ομάδας από τον μπόμπερ της, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η ομάδα και ο Ναν ήταν ένα και το αυτό: ο πρωταθλητής είχε το χαρακτήρα του Κέντρικ και ο παίκτης το χαρακτήρα του κλαμπ, αμφότεροι ανταγωνιστικοί, νικητές, θρασείς.

Στο τέλος της χρονιάς βρίσκουμε αυτή την εξάρτηση υπέροχη γιατί προσωπικά προτιμάμε σύνολα εξαρτημένα από τους παίκτες τους κι όχι π.χ από τους χρηματοδότες τους ή τους διάφορους παραγωγούς της εγχώριας μπόχας που άρχισε να αναβλύζει ΚΑΙ το μπάσκετ.

Η προσωπική επιτυχία του Αμερικανού δείχνει ότι η ταύτιση με την ομάδα, η ανάληψη κάθε ευθύνης δεν γίνεται να σε αγχώνει (αφού σε γεμίζει υποχρεώσεις), αλλά σε βοηθά να πας πιο ψηλά, αρκεί να είσαι ανταγωνιστικός κι εγωιστής με την καλή έννοια πάντα.

Ο Ναν είναι εξάρτηση πρώτα από όλα για τους ίδιους τους οπαδούς που έμαθαν από αυτόν να περιμένουν τα πάντα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News