Σπανούλης: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους, οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα» (vid)

Σπανούλης: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους, οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το Προολυμπιακό τουρνουά και αναφέρθηκε στις κλήσεις του για την Εθνική, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στις εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες.

Αναλυτικά:

Για τα κριτήρια επιλογής παικτών: «Είχα στο μυαλό μου το μπάσκετ και τη φιλοσοφία που θέλω να εκφράσω στην Εθνική ομάδα.

Για εμένα δε σημαίνει ότι επειδή κλήθηκαν μερικοί παίκτες οι άλλοι δεν είναι ικανοί. Ίσως να μην είναι αυτή τη φορά, ίσως να είναι την επόμενη φορά και κάποια άλλη να μην είναι. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδος. Πιστεύω ότι μας εκπροσωπεί με πολύ σπουδαίο τρόπο στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Αγαπάει πολύ την Εθνική ομάδα της χώρας του. Θέλει πάρα πολύ να αγωνιστεί και να πετύχει με την Εθνική Ελλάδος, κάτι που σημαίνει πολλά.

Πιστεύω είναι πολύ αγαπητός από όλους τους ανθρώπους. Είναι ένας superstar παγκοσμίου βεληνεκούς που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη είναι και πολύ ταπεινός κάτι που αυτό κερδίζει όλους γύρω του.

Δεν είναι ο συνήθης superstar που δεν τον αγγίζει, δεν τον ακουμπάει κανένας, δεν του μιλάει κανένας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Είναι πλέον και οικογενειάρχης. Θέλει να με φτάσει και στα παιδιά από ότι άκουσα».

Για το αν επηρεάζεται το κλίμα από τις εντάσεις των παικτών: «Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα και μάχομαι για την ομάδα μου, για τους τίτλους, για τον κόσμο της κάθε ομάδας, για την ιδέα και τι σημαίνει ότι τελειώνει αυτό το πράγμα και το ευ αγωνίζεσθαι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News