Παναθηναϊκός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Αταμάν: «Αυτά είπα στους παίκτες μου...» - Οι δηλώσεις μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός τα… πήρε όλα τη φετινή σεζόν και πλέον στρέφεται στην επόμενη μέρα, με στόχο ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, με τον Εργκίν Αταμάν να ψάχνει συγκεκριμένα πρόσωπα, που θα αναβαθμίσουν την ομάδα.

Αυτοί που μένουν είναι οι εξής: Κώστας Σλούκας (2026), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (2025), Δημήτρης Μωραΐτης (2026), Ιωάννης Παπαπέτρου (2025), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (2025), Ντίνος Μήτογλου (2026), Ματίας Λεσόρ (2025), Κώστας Αντετοκούνμπο (2025), ενώ Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις και Τζέριαν Γκραντ κέρδισαν πρόωρη επέκταση των συμβολαίων τους στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Αναφορικά με τις αποχωρήσεις, ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ισπανία, ενώ και ο Λούκα Βιλντόζα, θα αποτελέσει παρελθόν. Παράλληλα, ο Λευτέρης Μαντζούκας, θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Παναθηναϊκός: Τι «ψάχνει» μεταγραφικά

Το Τριφύλλι θέλει παίκτη στα γκαρντ και στη θέση «5», ενώ δεν αποκλείεται και τρίτη μεταγραφική ενίσχυση, η οποία εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

Μέχρι στιγμής για τα γκαρντ, έχει βγει στην επιφάνεια το όνομα του Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος μέτρησε φέτος 13.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 29’18” συμμετοχής σε 38 παιχνίδια με την Μακάμπι στην EuroLeague.

Από εκεί και πέρα, κάτι δυνατό ψάχνει ο Επτάστερος στο “5”, ψάχνει έναν ψηλό για να μοιραστεί τη θέση με τον Ματίας Λεσόρ. Έναν ψηλό που θα μπορεί να ανοίξει το γήπεδο από την περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να ματσάρει με τα πολύ βαριά αντίπαλα κορμιά στη ρακέτα. Για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει κάποιο συγκεκριμένο όνομα.

Μένει να φανεί εάν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επιδιώξουν να κάνουν κάποια κίνηση και στις θέσεις των φόργουορντ, είτε στο “2”-“3”, είτε στο “3”-“4”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News