Παναθηναϊκός: Η απαξίωση και η απόλυτη δικαίωση του Μήτογλου

Final Four, Παναθηναϊκός: Το κανάλι του μεγάλου τελικού της EuroLeague

Στο Βερολίνο ήταν το χρυσό τρίποντο 150΄΄ πριν τη λήξη που έκανε το 76-86.

Χθες οι 2/2 βολές με τη μπάλα να τσουρουφλάει, χώρια η αμυνάρα στον Γκος που ανάγκασε τον Αμερικανό να μείνει με την… σπυριάρα στα χέρια, δίνοντας στο τριφύλλι άλλη μια επίθεση.

Ενάμιση χρόνο μακριά από το μπάσκετ, ο Ντίνος Μήτογλου γύρισε δυναμικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ΣΑΡΩΣΕ. Ο πιο κυριαρχικός ψηλός της ηπείρου τον χειμώνα, ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παρκέ, έπεσε λίγο μετά, αλλά επανήλθε σε φόρμα στην τελική ευθεία που η ομάδα τον χρειαζόταν περισσότερο.

Είναι άξιος αναφοράς ο τρόπος που τις προάλλες «κέρδιζε» τις αλλαγές ψηλά ώστε να κλειδώσει και να πάρει μαζί του χαμηλά τον εκάστοτε αντίπαλο που αναμιγνυόταν στο πικ εκ ρολ με τον πράσινο άσο να έχει πλεονεκτήματα ύψους/ευελιξίας απέναντι σε κάθε Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου εξού και τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ που άρπαξε.

Ο Αταμάν στόχευσε σε τέτοιες καταστάσεις, η εξαιρετική απόδοση του Έλληνα άσου και το γεγονός ότι δημιουργούσε συνέχεια μις ματς, έδωσε στον παίκτη τη μερίδα του λέοντος στη δημιουργία καθοριστικών στιγμών.

Στο μισό γήπεδο, σαν γραμμή υποστήριξης ο Ντίνος παρουσιάστηκε πολύ αποφασισμένος (κι εξαιρετικός αμυντικά), δεν έκανε κατάχρηση προσπαθειών και χτύπησε τον Ολυμπιακό από την «πίσω πόρτα» εκμεταλλευόμενος την άμυνα από μπροστά των αντιπάλων στους γκαρντ του τριφυλλιού τους οποίους ο Μπαρτζώκας φοβόταν περισσότερο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News