Παναθηναϊκός: Ζει το όνειρό του ο Κώστας Σλούκας!

Παναθηναϊκός: Ζει το όνειρό του ο Κώστας Σλούκας!

Ο Κώστας Σλούκας θα περάσει το καλοκαίρι της ζωής του. Δεν είναι τα νούμερα (άλλοι μπορεί να είχαν καλύτερα..), αλλά το impact του στο παρκέ και ο φόβος που δημιούργησε στον αντίπαλο.

Όταν αντιμετωπίζεις παίκτες που τρέφονται από προκλήσεις και τρόπαια δεν τους νευριάζεις. Το θηρίο το σκοτώνεις όταν κοιμάται, ουαί κι αλλοίμονο αν το αφυπνίσεις.

Το ξέραμε από την στιγμή που υπέγραφε στον Παναθηναϊκό ότι ο Κώστας θα έδινε ότι είχε για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πνευματικά ο κάπτεν παρέσυρε και τους υπόλοιπους μετά το 0-2, ενώ οι υπασπιστές του συντάχθηκαν δίπλα του όταν είδαν τα… ποζεριλίκια Κάνααν και Ουόκαπ στο Φάληρο, στο 2ο παιχνίδι.

Τα πράσινα αποδυτήρια ήταν φέτος μπετόν-αρμέ, ο Κώστας τους ενέπνευσε όλους και κόλλησε άμεσα με τον οργανισμό, σε σημείο μετά από μερικούς μήνες άπαντες να είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν σε πόλεμο.

Ο Σλούκας, ένας γκαρντ κορυφαίας ποιότητας και με –αποδεδειγμένα- εξαιρετικό mentality, δεν ήταν δυνατόν να αποτύχει να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση.

Ήταν τόσο επιθετικός όσο χρειαζόταν, στον 5ο τελικό ξεκίνησε γρήγορα να ντριμπλάρει πάνω στη γραμμή των προσωπικών αλλά και του τριπόντου αποδυναμώνοντας την άμυνα του αντιπάλου, απείλησε από παντού, ψάχτηκε σε κάθε κατάσταση για penetration (πολλές περιπτώσεις μετρήσαμε που πήγε κάθετα καθαρά για να διεμβολίσει, παίζοντας και για το Ναν), χαλώντας τη σκέψη του αντιπάλου ατομικά αλλά κυρίως ομαδικά.

Άξιος.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News