Αλήθεια, υπάρχει καταπιεσμένος Βασιλιάς; - Ο Μάικ Τζέιμς μας απάντησε

Οι Βασιλιάδες είναι μια λαμπερή λέξη που πάνω της τραβάει όλη τη λάμψη, τα φώτα και τα βλέμματα. Από εκείνους ξεκινούν και τελειώνουν τα πάντα. Δεν υπάρχει μέση λύση!

Τζέιμς: Απάντησε για το αν θα πάει μαζί με τον Λάσο στον Παναθηναϊκό

Τέλος μπήκε σ’ ένα ακόμα σήριαλ λίγο μετά τις απίστευτες ζέστες που βιώνει η χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Δε θα είναι βέβαια το μοναδικό του φετινού καλοκαιριού, αρέσκεται αυτή η εποχή σε σήριαλ-θρίλερ με πρωταγωνιστές τους παίκτες, όμως το σημαντικό είναι πως γρήγορα τελείωσε.

Ο Μάικ Τζέιμς αποφάσισε να παραμείνει στη Μονακό μέχρι το 2027 και η αλήθεια είναι πως όντας 33 ετών, αυτό θα είναι και το τελευταίο του συμβόλαιο σε μια πλούσια μπασκετική καριέρα γεμάτη διακρίσεις και μ’ ένα μεγάλο αλλά…

Ο Αμερικανός combo guard έχει αστείρευτο ταλέντο, έχει απίστευτες διακρίσεις σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, όμως του λείπει το βασικότερο όλων. Μια κατάκτηση Euroleague, την οποία ήθελε και θα συνεχίσει να θέλει και να κυνηγάει.

Με το συμβόλαιό του να εκπνέει φέτος, η Μονακό ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, όμως ο ίδιος δεν ανανέωσε με το… καλημέρα. Κάθησε και το έψαξε, σκέφτηκε τις παραμέτρους και προσπάθησε να δει με περισσότερη υπομονή και ωριμότητα όλα τα δεδομένα.

Όσο ο Τζέιμς δεν ανανέωνε τόσο τα δημοσιεύματα με τον Ολυμπιακό φούντωναν και δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι οι Πειραιώτες ήθελαν τον συγκεκριμένο παίκτη στο ρόστερ τους. Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού του ίδιου, καθώς έναν τέτοιο παίκτη χρειαζόταν και συνεχίζει να χρειάζεται ο Μπαρτζώκας.

Το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις και καλό θα είναι να τις κοιτάμε όλες σε μια οποιαδήποτε περίπτωση.

Η Μονακό και η τελευταία ευκαιρία για Euroleague

Αλήθεια, υπάρχει καταπιεσμένος Βασιλιάς; - Ο Μάικ Τζέιμς μας απάντησε

Ο Μάικ Τζέιμς όπως ανέφερα και παραπάνω είναι 33 ετών και βαδίζει προς τα 34. Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες του για ένα Final 4 μειώνονται αισθητά, καθώς βρίσκεται στο τέλος του δρόμου όσον αφορά την καριέρα του.

Η Μονακό δεδομένα είναι μια ομάδα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ότι μπορεί να εξασφαλίσει στον Αμερικανό μια σίγουρη παρουσία στο Final 4 και κυρίως σε τελικό. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο Final 4 της γαλλικής ομάδας σταμάτησε στον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό μ’ ένα τρίτο δεκάλεπτο που ήταν καταστροφικό.

Γενικότερα η Μονακό δεν έχει τη φανέλα και τη δυναμική άλλων ομάδων προκειμένου να φτάσει έως την πηγή και να πιεί νερό. Θέλει πολλή δουλειά, για να χτιστεί αυτό και σίγουρα όχι μόνο υπέρογκα ποσά για μεταγραφές και ανανεώσεις παικτών. Οι ομάδες φτιάχνονται και δεν αγοράζονται, όπως και τα τρόπαια.

Άρα στο μυαλό του Τζέιμς έπαιζε δυνατά αυτό το σενάριο, καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω ήθελε και συνεχίζει να θέλει μια διάκριση στην Euroleague σε συλλογικό επίπεδο, προκειμένου να βάλει έναν τέλειο επίλογο σε μια μεγάλη καριέρα.

Άραγε, υπάρχει καταπιεσμένος Βασιλιάς;

Αλήθεια, υπάρχει καταπιεσμένος Βασιλιάς; - Ο Μάικ Τζέιμς μας απάντησε

Όλο αυτό το διάστημα που ο Αμερικανός combo guard δεν ανανέωνε με τη Μονακό, οι φήμες για τον Ολυμπιακό και πιθανή συμφωνία όλο και μεγάλωναν. Το δεδομένο που πήγαζε ήταν πως οι Πειραιώτες θα προσπαθούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν, ώστε να πάρουν τον Τζέιμς και να προσθέσουν ένα πραγματικό επιθετικό όπλο στην περιφέρειά τους.

Οι αγκαλιές μάλιστα του ίδιου με τον προπονητή του Ολυμπιακού, ενθάρρυναν αυτές τις φήμες και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πρώτο φαβορί τη συγκεκριμένη ομάδα για την απόκτησή του.

Επειδή, λοιπόν, ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη Μονακό είναι πιθανότερο να βρεθεί στο Final 4, μετράει τρεις σερί παρουσίες άλλωστε, και να διεκδικήσει το τρόπαιο, σίγουρα είχε μπει σε σκέψεις ο Τζέιμς να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά για λογαριασμό των Πειραιωτών αυτή τη φορά.

Ωστόσο επειδή μιλάμε και για έναν έξυπνο παίκτη, είναι δυνατόν να ρίσκαρε να δεχθεί να υπογράψει σε μια ομάδα που θα του στερούσε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του;

Ο Μάικ σ’ έναν σύλλογο θέλει να είναι Βασιλιάς. Να ξεκινούν τα πάντα από εκείνον κι έπειτα να τελειώνουν κιόλας. Ο Αμερικανός θέλει να είναι εκείνος που θα δίνει το ρυθμό και οι υπόλοιποι θ’ ακολουθούν στους ρυθμούς του.

Δε χρειάζεται ν’ αναφέρουμε περισσότερο για την πάστα και την μπασκετική φιλοσοφία του συγκεκριμένου παίκτη. Τον ξέρουμε τόσα χρόναι και τον μάθαμε πολύ καλά κι από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό.

Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μπορούσε να του δώσει την πλήρη ελευθερία; Πως θα γινόταν ο Έλληνας τεχνικός ν’ αλλάξει όλο του το πλάνο για χάρη ενός παίκτη; Δεν το έχει κάνει ποτέ και για κανέναν στην προπονητική του καριέρα. Γιατί να το έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Άλλωστε ο Μπαρτζώκας βασίζει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του στην αμυντική λειτουργία κι έπειτα στην επίθεση ζητάει ομαδικό μπάσκετ με καλές αποστάσεις, καλή κυκλοφορία, κινήσεις χωρίς την μπάλα. Το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ζητάει ο Αμερικανός (iso, διατήρηση κατοχής στα χέρια του και αποφάσεις από εκείνον στο 90% των επιθέσεων).

Δεν ξέρω, λοιπόν, πόσο καλά θα πήγαινε μια πιθανή συνύπαρξη μεταξύ του οξύθυμου Έλληνα coach, θυμηθείτε τι έγινε με τον Γκος στο ΟΑΚΑ, και του Αμερικανού combo guard που είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, πολλά τα παραδείγμα στην πορεία της καριέρας του άλλωστε.

Έτσι, πολύ λογικά ο Μάικ Τζέιμς αποφάσισε με οποιοδήποτε τίμημα να παραμείνει στη Μονακό όντας το πρώτο βιολί και με… πλουσιοπάροχο κιόλας συμβόλαιο, παρά να έρθει στα μέρη μας και να είναι… ένας καταπιεσμένος Βασιλιάς!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr