Καρπετόπουλος: «Ο Μπαρτζώκας απόψε θα χάσει το πρωτάθλημα αν οι γκαρντ δεν παίξουν άμυνα»

Καρπετόπουλος: «Κάτω από τη βάση ο Παναθηναϊκός, δεν μου άρεσε τίποτα!» (vid)

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος αναφέρθηκε για τον τελευταίο πέμπτο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να υποδεχθεί απόψε το βράδυ (21:15) στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για τον τελευταίο πέμπτο τελικό της Stoiximan Basket League με τον νικητή να παίρνει και το πρωτάθλημα Ελλάδος για τη σεζόν 2023/24.

Από εκεί και πέρα ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» στο συγκεκριμένο παιχνίδι λέγοντας πως αν ο Μπαρτζώκας δε δει τους guard του να παίζουν άμυνα, τότε θα χάσει το ματς και τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

Τον Αταμάν τον βοήθησε η προσπάθεια του Ολυμπιακού να παίξει το γνωστό του οργανωμένο μπάσκετ με τις πολλές πάσες και τη motion επίθεση. Απέναντι σ’ αυτή την επιλογή ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν υποφέρει, είναι δεδομένο πως και μπάλες θα κλέψει και ριμπάουντ θα ελέγξει, όταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα κουραστούν. Στο προχθεσινό ματς ο Παναθηναϊκός έμπλεξε όταν ο Μπαρτζώκας χρησιμοποιούσε ένα εντελώς ανορθόδοξο small ball. Αλλά αν η λύση είναι η τακτική ανορθοδοξία, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα. Διότι τις νίκες του φέτος τις στήριξε στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στην απόλυτη εφαρμογή του πλάνου.

Με την κόπωση που κουβαλούν οι παίκτες, είναι λογικό να υπάρχουν και νεύρα και δυσκολίες στην εφαρμογή του παιχνιδιού. Από έναν κουρασμένο παίκτη μπορείς να περιμένεις μόνο απλά πράγματα. Ο Αταμάν στην επίθεση πάντα αυτό κάνει, εμπιστεύεται τη δυνατότητα των περιφερειακών του να σκοράρουν. Ο Μπαρτζώκας την τύχη του τη στήριξε στη δυνατότητα των γκαρντ του να παίζουν άμυνα. Αν δεν τους δει να το κάνουν απόψε, θα χάσει το πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News