Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (14/06)

Παναθηναϊκός: Colpo grosso Αταμάν με Γκραντ ενόψει Φενέρ!

Για τη νίκη και το νταμπλ κόντρα σε όλους και όλα ο Παναθηναϊκός…

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το Game 5 των τελικών της Basket League (21:15), για να ολοκληρώσει την ιστορική ανατροπή από το 0-2 και να πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα μετά την Euroleague!

Ο τελικός των τελικών κρίνει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει το τρίτο και τελευταίο βήμα για να κλείσει θριαμβευτικά τη σεζόν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-2 νίκες, αφού έκαναν την αρχή με το 1-2 στο ΟΑΚΑ, πήγαν στο ΣΕΦ για να τα παίξουν όλα για όλα, κόντρα σε όλους και σε όλα και επέστρεψαν από το -11 του πρώτου ημιχρόνου για να θριαμβεύσουν (85-88) και να ισοφαρίσουν σε 2-2!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε τον χαρακτήρα και την ποιότητά της σε άλλο ένα καθοριστικό παιχνίδι και έχοντας ανατρέψει τη σειρά, έφερε την υπόθεση τίτλο να κριθεί στο κατάμεστο και «καυτό» ΟΑΚΑ στον τελικό των τελικών.

Σε έξι Game 5 που έχουν δώσει ως γηπεδούχοι οι «πράσινοι» σε τελικούς έχουν το απόλυτο των νικών (1998, 2001, 2007, 2008, 2014, 2018), ενώ και τα δύο break που έχουν σημειωθεί σε αυτά τα παιχνίδια τους ανήκουν (1999, 2017), με τον Παναθηναϊκό να θέλει να τηρήσει την παράδοση και να σφραγίσει την μεγαλύτερη ανατροπή που έχει κάνει ποτέ, επιστρέφοντας από το 0-2, κάτι που έχει κάνει μόνο η ΑΕΚ το 2002 με «θύμα» τον Ολυμπιακό.

Αναμφίβολα η ανατροπή από το 0-2 έχει φέρει τα πάνω-κάτω και στην ψυχολογία, με την ομάδα του Αταμάν να έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί με εξαιρετικό βαθμό τις οριακές καταστάσεις, ακόμα και αυτές που οι πιθανότητες είναι εις βάρος της.

Ο τρίτος τελικός, Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός, θα ξεκινήσει στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Κανάλι, ώρα και τηλεοπτική μετάδοση (14/06)

Ο διεθνής Πουρσανίδης, ο «θρυλικός καφές» Καρπάνος και ο Κατραχούρας είναι το τρίο που ρίχνει η ΚΕΔ στον αυριανό 5ο τελικό.

Ακόμα μία καινοτόμα κίνηση της νέας τάξης πραγμάτων, που δεν προχώρησε σε κλήρωση όπως πάντα για τους διαιτητές του πέμπτου τελικού της Stoiximan Basket League, αλλά σε ορισμό, κάτι που βρήκε και τις δύο πλευρές να διαφωνούν.

Η ΚΕΔ αποφάσισε ξαφνικά να μην προβεί στην κανονική διαδικασία και προχώρησε σε ορισμό των Πουρσανίδη, Καρπάνο και Κατραχούρα, με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων να διαφωνούν με τη διαδικασία.

Στην ΚΕΔ είχαν αποφασίσει από την κλήρωση του Game 4 πως στο επόμενο παιχνίδι θα οριστεί ο Πουρσανίδης, που δεν ήταν στο ματς, και μαζί του έβαλαν τους Καρπάνο και Κατραχούρα, που δεν ήταν κι αυτοί στο ΣΕΦ.

Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κλήρωση και στο Game 5 του ΟΑΚΑ, αλλά και οι Σάββας Αρώνης, Δημήτρης Κοντός, Σταύρος Ντίνος και Μαργαρίτα Θάνου από πλευράς Παναθηναϊκού.

Από τον Ολυμπιακό στα γραφεία της ΕΟΚ βρέθηκε ο Χρήστος Μπαφές.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News