Θρίαμβος Αταμάν: Πώς κατάφερε να πάρει τον Ναν – Τι του είπε σε σχέση με άλλους προπονητές

Ο Κέντρικ Ναν είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης με διαφορά από τον δεύτερο και το γεγονός ότι τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια νίκη για το σύλλογο.

Θρίαμβος Αταμάν: Πώς κατάφερε να πάρει τον Ναν - Τι του είπε σε σχέση με άλλους προπονητές

Ένα παιδί από το NBA μεγαλωμένο εκεί και μαθημένο στα δεδομένα αυτού του μπασκετικού κόσμου. Ένα παιδί που έφτασε μια ανάσα από το δαχτυλίδι, αλλά έπεσε πάνω στον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ένα παιδί που στη rookie season του στον μαγικό κόσμο έκανε απίστευτα πράγματα και σημείωσε πολλά ρεκόρ, τα οποία τρέχουν μέχι και σήμερα κι ένα παιδί που αν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, τότε θα ερχόταν στην Ευρώπη μόνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές κι αυτό δεν είναι και απόλυτα σίγουρο.

Έναν τέτοιο άνθρωπο, όπως είναι ο Κέντρικ Ναν, δε γίνεται να τον πείσεις εύκολα να έρθει στην Ευρώπη και να εγκαταλείψει το NBA στο οποίο είχε στοχεύσει ο ίδιος να βρίσκεται και να αγωνίζεται για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Ο Εργκίν Αταμάν όμως το κατάφερε κι αυτό, καθώς διεκδίκησε τον Αμερικανό guard και στο τέλος εξασφάλισε την υπογραφή του, για να δώσει στον Παναθηναϊκό όλα εκείνα τα στοιχεία που του έλειπαν προκειμένου να γίνει Πρωταθλητής Ευρώπης κι έπειτα να έχει πολλές πιθανότητες, για να κατακτήσει και το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Τον Ναν, όπως είναι ήδη γνωστό δεν τον ήθελε μονάχα το Τριφύλλι αλλά και οι Ολυμπιακός, Φενέρ που τον τσέκαραν και μίλησαν μάλιστα μαζί του σε μια προσπάθεια να του αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ωστόσο ο Αμερικανός πείστηκε απόλυτα από το πλάνο του Αταμάν, ο οποίος ουσιαστικά του κάλυψε τα θέλω του. Ο Ναν ήθελε να έρθει να παίξει αρχικά προκειμένου να ανοίξει ξανά για εκείνον η πόρτα του NBA, όμως δεν ήθελε δεσμεύσεις.

Στις υπόλοιπες ομάδες που μίλησε πλην του Παναθηναϊκού αυτό δεν μπορούσαν να του το καλύψουν, όμως ο Αταμάν τον έφερε γιατί είχε σκοπό να του δώσει το μαχαίρι και το πεπόνι και να αποφασίζει εκείνος για όλα όταν είναι μέσα στο παρκέ.

Κι ο Ναν ήρθε και ανταποκρίνεται άψογα σ’ αυτόν τον ρόλο των ευθυνών με τελευταίο του παράδειγμα οι 25 πόντοι που πέτυχε στο Game 4 του ΣΕΦ σ’ ένα ματς «do or die» για τους πράσινους.

Exit mobile version