«ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ» το... ΣΥΣΤΗΜΑ στο ΕΞΟΧΙΚΟ οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με κόντρα διαιτησία 100-0 «ΠΑΤΗΣΕ» τον Ολυμπιακό (85-88) μέσα στο ΣΕΦ, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Basket League και πάει για το ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ μέσα στο ΟΑΚΑ!

«ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ» το... ΣΥΣΤΗΜΑ στο ΕΞΟΧΙΚΟ οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (vids)

Με 5-0 (Γουόκαπ, Παπανικολάου) ξεκίνησε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός έπειτα από δύο λάθη του Παναθηναϊκού και ο Εργκίν Αταμάν κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Παπαπέτρου αντέδρασε για το Τριφύλλι με σουτ από τα 6,75 στη λήξη του χρόνου (5-3). Ο Πίτερς σκόραρε σε σουτ μέσης απόστασης, ο Μήτογλου ολοκλήρωσε επιτυχώς την επίθεση των «πρασίνων» από ασίστ του Γκραντ (7-5).

Ο Παπανικολάου με περιστροφή «ανέβηκε» στους 4 πόντους (9-5). Ο Ναν «συνδέθηκε» με το καλάθι για τρεις από την κορυφή και μείωσε στην ελάχιστη τιμή (9-8). Με καλάθι του Λεσόρ ο Παναθηναϊκός «προσπέρασε» στο σκορ (9-10). Οι «πράσινοι» δέχτηκαν δύο τρίποντα από Παπανικολάου – Γουόκαπ, ο Λεσόρ επέμεινε και έφτασε σε άλλους δύο πόντους δίχως να πάρει καθαρό φάουλ (15-14).

Ο Σλούκας «πυροβόλησε» για τρεις από τη γωνία στην εκπνοή του χρόνου, ο Μιλουτίνοφ διαπέρασε την άμυνα του Τριφυλλιού (18-17). Ο Γκος έστειλε τη διαφορά στο +5 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Αταμάν απάντησε με μικρό 4-0 από Γκριγκόνις και Αντετοκούνμπο (22-21).

Ο «αρχηγός» έκανε το 2/2 από μακρινή απόσταση για το νέο «πράσινο» προβάδισμα (23-24). Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες πέτυχαν διαδοχικά καλάθια και ο προπονητής του Τριφυλλιού προχώρησε σε τρεις αλλαγές (30-24). Ο Χουάντσο έκοψε τον «κόκκινο» ενθουσιασμό με τρίποντο (30-27). Η άμυνα του Παναθηναϊκού στη συνέχεια δεν δούλεψε με τον Αταμάν να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Πετρούσεφ έφερε διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ντέρμπι των αιωνίων (39-29). Από λάθος του Καλαϊτζάκης ο Λαρεντζάκης διαμόρφωσε το σκορ στο 42-31. Ο Μήτογλου βρήκε τρίποντο-ανάσα για τον Παναθηναϊκό (42-34). Ο Λαρεντζάκης έγινε «διψήφιος», ο Ναν αφύλακτος από τη γωνία ανάγκασε τον Μπαρτζώκα σε τάιμ άουτ (47-41). Ο Γκραντ με τρίποντο από το logo έσωσε την κατάσταση πριν το ημίχρονο (51-44).

Στην έναρξη του β’ μέρους ο Γκραντ έδωσε συνέχεια στην «πράσινη» αντεπίθεση με ατομική προσπάθεια και εκπληκτικό λέι απ (51-46). Μετά από 2,5 λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τρίποντο του Κάνααν (54-46). Ο Γκραντ έκλεψε μπάλα και σαν σίφουνας κάρφωσε στο «ερυθρόλευκο» καλάθι (54-48). Ο Αταμάν κέρδισε το challenge σε καλάθι του Παπανικολάου που κόπηκε από τον Λεσόρ πεντακάθαρα.

Ο Παναθηναϊκό με 8-0 (Χουάντσο, Ναν) πέρασε μπροστά στο σκορ (54-56). Ο Κάνααν σκόραρε για τρεις, νωρίτερα δεν δόθηκε ξεκάθαρο φάουλ στον Ναν (57-56). Ο Πετρούσεφ κάρφωσε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (60-58). Ο Λεσόρ ευστόχησε σε ζευγάρι βολών και ισοφάρισε στους 60. Το 30′ έληξε με το σκορ στην απόλυτη ισορροπία (64-64).

Οι διαιτητές τιμώρησαν τον Αταμάν για τεχνική ποινή, ενώ χρέωσαν και αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού με το σκορ στο 64-66. Στη συνέχεια ο Χουάντσο έφαγε αγκωνιά και χρεώθηκε με φάουλ. Ο Σλούκας κέρδισε αντι-αθλητικό, ο Παναθηναϊκός πήρε 4 πόντους (70-72). Ο Ναν με προσωπικό 5-0 έβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι (71-77). Κρύο αίμα ο Ναν, «εκτοξεύτηκε» στους 23 πόντους στο 35′ (73-79).

Ο Λεσόρ έβαλε ένα ανεπανάληπτο γκολ φάουλ πέφτοντας για το 76-83. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με γρήγορο 4-0 για το τάιμ άουτ του Αταμάν (80-83). Με το σκορ στο 83-85 ο Γκραντ έριξε την τάπα του αγώνα, αμέσως μετά ο Λεσόρ τάπωσε και αυτός τον Γκος. Ο Λεσόρ κέρδισε φάουλ στα 40”, έβαλε τη μία βολή.

Ο Ολυμπιακός αστόχησε, ο Ναν κέρδισε βολές αλλά δεν βρήκε ούτε μία (83-86). Ο Γκος ούτε αυτός πήρε το μάξιμουμ (84-86). Ο Γκραντ με απόλυτη ψυχραιμία συνδέθηκε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (84-88). Ο Παπανικολάου κέρδισε τρεις βολές από τον Γκραντ, έβαλε μόλις τη μία και ο Παναθηναϊκός νίκησε κόντρα σε ΘΕΟΥΣ και ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 51-41, 64-64, 85-88

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Λούντζης, Κάνααν, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Τανούλης, Μιλουτίνοφ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Γκραντ, Σλούκας, Ναν, Μωραΐτης, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκης, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr