Πρώτο βήμα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ο Παναθηναϊκός, πάει για break... τίτλου στο ΣΕΦ! (vids)

Πρώτο βήμα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ο Παναθηναϊκός, πάει για break... τίτλου στο ΣΕΦ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ (83-76), κατόρθωσε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη σειρά των τελικών της Basket League, μείωσε σε 2-1 και πάει στο ΣΕΦ για να τους «ΤΕΖΑΡΕΙ» εντελώς. Πρώτος σκόρερ ο Ναν με 21 πόντους, σούπερ παιχνίδι από τον Λεσόρ.

Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (Γκραντ, Ναν, Λεσόρ) ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 6-4 στο ντέρμπι. Ο Γκραντ πήρε το 4ο φάουλ του Ολυμπιακού στο τρίλεπτο και πέτυχε έμμεσο τρίποντο (9-6). Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο των «ερυθρόλευκων» στο ντέρμπι, νωρίτερα οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Λεσόρ (11-9). Ο Πίτερς ισοφάρισε στους 11 πόντους.

Με… περιπέτεια στη στεφάνι ο Ναν έφερε νέο «πράσινο» προβάδισμα στο ΟΑΚΑ (13-11). Ο Αμερικανός στην επόμενη επίθεση του Τριφυλλιού αστόχησε για δύο πόντους, όμως, ο Λεσόρ ακολούθησε τη φάση για το 15-1. Ο Λεσόρ κέρδισε δύο φορές κατά κράτος τον Μιλουτίνοφ, ζήτησε και φάουλ (19-13). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με γρήγορο 5-0 με τρίποντο Γουόκαπ και κάρφωμα Μιλουτίνοφ (19-18).

Ο Ναν βρήκε ρυθμό από την πρώτη περίοδο και κράτησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (21-18). Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ο Σλούκας προστέθηκε στη λίστα των σκόρερ (25-18). Ο Ναν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Πετρούσεφ για το +7 του Τριφυλλιού (27-20). Ο Αντετοκούνμπο με δυναμική παρουσία στο ντέρμπι κάρφωσε στην ερυθρόλευκη ρακέτα (29-20).

Οι «πράσινοι» βρήκαν υψηλό ρυθμό στην επίθεση και με τρίποντο του Ναν σφράγισαν την κυριαρχία τους στο παιχνίδι (38-24). Από το 40-25 ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου (43-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με κάρφωμα του Λεσόρ, ο Παπανικολάου γλίτωσε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν, το φάουλ. Ο Μήτογλου έβαλε τη μπάλα μέσα σε προσπάθεια για τρίποντο του Γκραντ (47-34). Ο Λεσόρ νίκησε ξανά τον Μιλουτίνοφ και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (49-37). Ο Κάνααν έκανε το 3ο φάουλ στο ντέρμπι, οι διαιτητές τιμώρησαν και τον Μιλουτίνοφ με παράβαση μέσα σε… χειροκροτήματα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ναν με τρίποντο πάνω σε πίεση διαμόρφωσε το σκορ στο 55-44. Με ένα σερί 5-0 οι Πειραιώτες ψαλίδισαν την απόσταση στους 6 πόντους (55-49). Ο Ναν εκτέλεσε το πρώτο του ζευγάρι βολών στη σειρά των τελικών. Ο Πετρούσεφ σκόραρε εκτός ισορροπίας για το 59-52. Με μεγάλη δόση τύχης ο Πετρούσεφ πέτυχε έμμεσο τρίποντο ανάμεσα σε Αντετοκούνμπο-Χουάντσο (61-57). Το 30λεπτο τελείωσε με αυτοκαλάθι του Χουάντσο (61-59).

Ο Γκριγκόνις υπέπεσε σε παράβαση βημάτων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Σλούκας πέρασε τον Γκος και σκόραρε γκολ-φάουλ (64-59). Μετά από ξεκάθαρο φάουλ στον Ναν ο Παπανικολάου κάρφωσε στην αντεπίθεση (64-62). Ο Γουόκαπ ισοφάρισε στους 66 πόντους, το Τριφύλλι αντέδρασε με Γκραντ-Σλούκα (70-66). Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ (72-73).

Ο Λεσόρ ανέτρεψε και πάλι τα δεδομένα στο ντέρμπι με γκολ-φάουλ (75-73). Ο Παπαπέτρου έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ με τρίποντη βόμβα (78-73). Ο Σλούκας ανέβασε το σερί του Παναθηναϊκού στο 8-0 (80-73). Ο Λεσόρ έκανε μεταφορά της μπάλας σύμφωνα με τους διαιτητές. Το παιχνίδι τελείωσε 83-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

Αναλυτικά οι 12άδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος, Κάναν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, Τανούλης, ΜακΚίσικ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News