Γκόντας για τη διαιτησία: «Το πρόβλημα εντοπίζεται στο παρελθόν - Υπάρχει προκατάληψη!» (vid)

Ο πρώην διαιτητής Euroleague Σπύρος Γκόντας μίλησε στο “The Game” για τη διαιτησία στη σειρά των τελικών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Γκόντας για τη διαιτησία: «Το πρόβλημα εντοπίζεται στο παρελθόν - Υπάρχει προκατάληψη!» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές αυτό με τη διαιτησία, δεν ήταν κάτι καινούργιο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ίσως να συμβαίνει με μεγαλύτερη ένταση φέτος. Για μένα, έχει σημασία να βγει κάποιος υπεύθυνος, ο αρχιδιαιτητής, και να πει την άποψή του, αν είναι ευχαριστημένος από τη διαιτησία. Όλοι μιλούν για τις διαιτησίες, για όλα.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο μέσα στα ντέρμπι, αλλά τι παρελθόν υπάρχει. Οι διαιτητές θα έπρεπε να είναι περισσότερο προστατευμένοι. Υπάρχουν και δημοσιεύματα που σχετίζονται με το παρελθόν των διαιτητών. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Η προκατάληψη δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Λάθη θα γίνουν, σημασία είναι να μην είναι μονόπλευρα, τα κριτήρια πρέπει να είναι τα ίδια και για τις δύο πλευρές. Χτυπάει άσχημα να μην τελειώνουν οι προπονητές στους πάγκους.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News