ΜΥΘΙΚΗ... ΣΦΑΓΗ: Ήττα στο ΣΕΦ για τον «Επτάστερο», δώρο... στον Ολυμπιακό ο τίτλος! (vids)

ΜΥΘΙΚΗ... ΣΦΑΓΗ: Ήττα στο ΣΕΦ για τον «Επτάστερο», δώρο... στον Ολυμπιακό ο τίτλος! (vids)

Τα επτά αστέρια προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στο ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός συνάντησε για δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι μια απαράδεκτη διαιτησία στο ΣΕΦ και «λύγισε» (92-86) από τον Ολυμπιακό. Αρνητική πρωταγωνίστρια η Βάσω Τσαρούχα που έγειρε τις ισορροπίες υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο Εργκίν Αταμάν «έκοψε» τον Βιλντόζα και έριξε τον Μπαλτσερόφσκι στην αρχική πεντάδα. Aπό τα χέρια του Σλούκα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο ΣΕΦ (0-2). Ο «αρχηγός» με μακρινό τρίποντο που θύμισε… τελικό Ευρωλίγκα έκανε το 2-5. Από ασίστ του Μπαλτσερόφσκι ο Χουάντσο «πυροβόλησε» από τη γωνία, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τρίποντα του Παπανικολάου και του Πίτερς (8-8).

Ο Παπαπέτρου προστέθηκε στον πίνακα των σκόρερ για το νέο «πράσινο» προβάδισμα (8-10). Ο Μιλουτίνοφ «νίκησε» τον Μπαλτσερόφσκι για δεύτερη φορά και ο τελευταίος αντικαταστάθηκε από τον Λεσόρ (10-10). Το ντέρμπι σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα για υβριστικά συνθήματα στον Σλούκα. Ο Παπαπέτρου σκόραρε για τρεις (12-13) πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Ο Ναν με ωραία κίνηση σημείωσε τους πρώτους του πόντους στο ντέρμπι (12-15). Ο Λεσόρ πέτυχε γκολ-φάουλ, ο Πίτερς τραυματίστηκε στη μύτη (14-18). Οι διαιτητές «ανακάλυψαν» φάουλ από τον Ναν στον Γκος (17-19). Ο Λεσόρ «νίκησε» τον Μιλουτίνοφ, ο Σλούκας εκτέλεσε εύστοχα για τρεις και πάλι (17-24). Ο Ναν χρεώθηκε με 2ο φάουλ και ο Αταμάν έριξε στον αγώνα τον Γκραντ.

Στην έναρξη του β’ δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο, νωρίτερα δεν μέτρησε τρίποντο του Σλούκα, επειδή ο Λεσόρ κράτησε το στεφάνι. Η Βάσω Τσαρούχα τιμώρησε τον Λεσόρ με τρία δευτερόλεπτα, οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στον πόντο με καλάθι του Πετρούσεφ (28-29). Ο Μήτογλου με παλικαρίσια προσπάθεια βρήκε σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκριγκόνις μπουμπούνισε από τη γωνία το πρώτο του τρίποντο στο ντέρμπι για το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα (28-34). Από ένα φτηνό λάθος του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός βρήκε τρίποντο με τον ΜακΚίσικ για να έρθει η σειρά του Αταμάν να διακόψει το ματς για οδηγίες (34-36). Οι Πειραιώτες προσπέρασαν με σερί το Τριφύλλι, ο Γκριγκόνις έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων με τρίποντο (38-39).

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ναν πέτυχε καλάθι στον αιφνιδιασμό για τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισε ο Παπανικολάου. Ο Αμερικανός σταρ του Παναθηναϊκού πέτυχε νέο καλάθι, ζήτησε φάουλ και η Τσαρούχα τον τιμώρησε με τεχνική ποινή (42-43). Το παιχνίδι διακόπηκε ξανά για υβριστικά συνθήματα στον Σλούκα. Ο Κάνααν εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα και με ένα δικό του 8-0 έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (50-43).

Ο Ναν ξαναβρήκε τον εαυτό του μετά το ξέσπασμα και έκοψε την απόσταση στο -5 (50-45). Σε κατάσταση αιφνιδιασμού ο Ναν δε συνεργάστηκε σωστά με τον Λεσόρ. Ο Παπανικολάου «ανέβασε» τη διαφορά στο +11 για τον Ολυμπιακό (57-46). Ο Γουόκαπ έκανε το επιμέρους σκορ στην γ’ περίοδο 22-7 (60-46). Ο Λεσόρ κάρφωσε μετά από τάιμ άουτ του Αταμάν (60-48).

Ο Μπαλτσερόφσκι επέστρεψε στο παιχνίδι και σημείωσε το πρώτο του καλάθι, την ώρα που υπέφερε ο Κάνααν στον ώμο του δίχως να ζητήσει αλλαγή. Ο Γκραντ έδωσε μεγάλη ανάσα στον Παναθηναϊκό με σουτ τριών πόντων (62-55). Με έμμεσο τρίποντο του Γκριγκόνις οι «πράσινοι» παρέμειναν ζωντανοί στο παιχνίδι στα πρώτα 90” της δ’ περιόδου (66-58).

Ο Ναν χρεώθηκε με 4ο φάουλ σε προσπάθεια του Μιλουτίνοφ να καρφώσει. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βγάλει άμυνες στο κρίσιμο διάστημα του ντέρμπι, ο Πετρούσεφ συνδέθηκε με το «πράσινο» καλάθι (74-62). Ο Λεσόρ επέμεινε για το Τριφύλλι και κατέβασε ξανά τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (74-67).

Ο Ναν εκτέλεσε εύστοχα σε σουτ τριών πόντων για το 76-70. Ο Λεσόρ τα έβαλε με όλους και αντέδρασε σε καλάθι του Κάνααν, για το οποίο ο Αταμάν διαμαρτυρήθηκε πως ήταν σε «νεκρό χρόνο». Ο Χουάντσο κάρφωσε στη ρακέτα από ασίστ του Λεσόρ (79-74). Πάνω στην άμυνα του Γκριγκόνις ο Κάνααν πέτυχε μεγάλο τρίποντο για τον Ολυμπιακό, ο Λεσόρ βρήκε την ψυχραιμία και τελείωσε μια δύσκολη φάση (82-76).

Ο Γκος βρήκε χώρο και έδωσε αβαντάζ 9 πόντων στον Ολυμπιακό, ο Λεσόρ κάρφωσε στην έτερη πλευρά του γηπέδου δίχως να περάσει αρκετός χρόνος (85-78). Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε ξανά στη σειρά των τελικών με δύο διαδοχικές τεχνικές ποινές.

Ο Γκραντ πέτυχε τρίποντο στα 30” (88-81). Στο… ίδιο έργο με το ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» πέτυχαν κάποια κουφά τρίποντα στο τελευταίο λεπτό, ο Χουάντσο μείωσε στους 6 (90-84). Ο Σλούκας «κέρδισε» τον Μιλουτίνοφ για το 92-86, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος, Κάναν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Μήτρου-Λονγκ, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, Τανούλης, ΜακΚίσικ

Παναθηναϊκός AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Σλούκας, Μπαλτσερόφσκι, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News