Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το μεγάλο «πρέπει» στο ΣΕΦ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84-89: Τα highlights από το Game 1

Παρότι τους κέρδισες 3/3 φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα, τις προάλλες στο ΟΑΚΑ τους λιμανίσιους δεν τους άγχωσες καθόλου.

Τους άφησες να πάρουν διαφορές 15 πόντων, μύρισαν από την αρχή οι αντίπαλοι χαλαρότητα, ήταν και το γήπεδο ξέπνοο από άποψη έντασης, δεν γέμισε κιόλας (πανάκριβα τα εισιτήρια με το φθηνότερο να κοστίζει 45 ευρώ), δεν ήθελε και πολύ να γίνει το 0-1.

Ισως λόγω 7ου, ίσως λόγω απουσίας του Φαλ τα αποδυτήρια των οικοδεσποτών να φράκαραν από υπερβολική σιγουριά, κάτι που σε αυτά τα ντέρμπι καλός οιωνός δεν είναι ποτέ.

Είναι μεγάλης σημασίας να θυμηθεί σε λίγες ώρες ο Ολυμπιακός ότι έχει απέναντί του την καλύτερη Shooting team της Ευρώπης.

Μια ομάδα με πολύ δημιουργία, καλό spacing, low mistake basketball και αρκετά διαβασμένη άμυνα, αποτελεσματική στον τρόπο με τον οποίο κατευθύνει τα σουτ του αντιπάλου μακριά από τα καλά του σημεία. Το είδαμε με την Φενέρ και με την Ρεάλ που έχουν καλύτερους παίκτες, γιατί όχι και απόψε;

Ο Μπαρτζώκας θα χτυπήσει ξανά στο ποστ παιχνίδι, με Πετρούσεφ-Μιλουτίνοφ, ένα από τα μελανά σημεία των πράσινων στο αμυντικό κομμάτι στο πρώτο παιχνίδι. Ο φιλοξενούμενος σήμερα πρέπει να τρέξει.

Θα χρειαστεί όμως να πιάσει το απόλυτο στο αμυντικό τρανζίσιον για να σκορπίσει ανησυχία στο ΣΕΦ και φυσικά να μη δώσει δεύτερες επιθέσεις κυριαρχώντας στο αμυντικό ριμπάουντ, πράγμα δύσκολο με τη παρούσα εικόνα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News