Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η μαύρη μέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς...

Υπάρχουν-και δεν είναι κλισέ-στιγμές που ο χρόνος σταματά και σε τρελαίνει με την εκκωφαντική του σιωπή του. Υπάρχουν λόγια που είναι περιττά μπροστά στο μέγεθος ενός συμβάντος.

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η μαύρη μέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς...

Ένα από αυτά ήταν ο θάνατος του Ντράζεν Πέτροβιτς, σαν σήμερα, το 1993. Ο Κροάτης σούπερ σταρ είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό του κολλητού του Στόγιαν Βράνκοβιτς και του Νίκου Γκάλη αλλά η μοίρα είχε άλλες βλέψεις.

Όταν χάθηκε αυτός, χάθηκε μαζί του κι ένα κομμάτι της νιότης μας που συνδυάστηκε με τους αγώνες και τα ρεκόρ του, το θέαμα και το μεγαλείο του.

Ασυμβίβαστος σε όλα τα χρόνια της καριέρας του δεν λύγισε με τίποτα, ούτε όταν δεν πήγαινε καλά στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ, τότε που για να ανταγωνιστείς τους κορυφαίους του πλανήτη (κι ας ήσουν βασιλιάς στην Ευρώπη), έπρεπε να…φτύσεις αίμα. Ο Κροάτης έγινε βασιλιάς στο Νιου Τζέρσεϊ, ηγέτης των Νετς, κάνοντας ως και τον Μάικλ Τζόρνταν να τον παραδεχθεί.

Ήταν ένας άνθρωπος που μαζί με το Νίκο Γκάλη ενέπνευσαν τη δική μας γενιά, αυτής των 40άρηδων. Ζούσε μόνο για το μπάσκετ και το υπηρέτησε όσο λίγοι.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr