Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η μαύρη μέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς...
Υπάρχουν-και δεν είναι κλισέ-στιγμές που ο χρόνος σταματά και σε τρελαίνει με την εκκωφαντική του σιωπή του. Υπάρχουν λόγια που είναι περιττά μπροστά στο μέγεθος ενός συμβάντος.
Ένα από αυτά ήταν ο θάνατος του Ντράζεν Πέτροβιτς, σαν σήμερα, το 1993. Ο Κροάτης σούπερ σταρ είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό του κολλητού του Στόγιαν Βράνκοβιτς και του Νίκου Γκάλη αλλά η μοίρα είχε άλλες βλέψεις.
Όταν χάθηκε αυτός, χάθηκε μαζί του κι ένα κομμάτι της νιότης μας που συνδυάστηκε με τους αγώνες και τα ρεκόρ του, το θέαμα και το μεγαλείο του.
Ασυμβίβαστος σε όλα τα χρόνια της καριέρας του δεν λύγισε με τίποτα, ούτε όταν δεν πήγαινε καλά στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ, τότε που για να ανταγωνιστείς τους κορυφαίους του πλανήτη (κι ας ήσουν βασιλιάς στην Ευρώπη), έπρεπε να…φτύσεις αίμα. Ο Κροάτης έγινε βασιλιάς στο Νιου Τζέρσεϊ, ηγέτης των Νετς, κάνοντας ως και τον Μάικλ Τζόρνταν να τον παραδεχθεί.
Ήταν ένας άνθρωπος που μαζί με το Νίκο Γκάλη ενέπνευσαν τη δική μας γενιά, αυτής των 40άρηδων. Ζούσε μόνο για το μπάσκετ και το υπηρέτησε όσο λίγοι.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παπαθεοδώρου: «Η απόφαση Γιαννακόπουλου για Αταμάν - Πότε παίζει ο Λεσόρ»
- Παναθηναϊκός: «Έλιωσε ο πάγος μεταξύ Αλαφούζου και Μπενίτεθ»
- Γιούρτσεβεν: «Μπορώ να παίξω ή στον Παναθηναϊκό ή σε κάποια ομάδα του NBA» (vid)
- Σεϊταρίδης: «Μπορεί να πάει τελικό ο Παναθηναϊκός, αν περάσει τη Μπέτις» (vid)
- Κοτζιάς: «Δεν βλέπω τον Σορτς του χρόνου στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με Φρανσίσκο»