Μίσιτς: «Η νοοτροπία του Αταμάν είναι μοναδική στην Ευρώπη»

Ειδικός καλεσμένος του Adidas Eurocamp 2024 στο Τρεβίζο ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στα διαπιστευμένα μέσα.

Μίσιτς: «Η νοοτροπία του Αταμάν είναι μοναδική στην Ευρώπη»

Στα μικρόφωνα και τις κάμερες του Backdoor Podcast, ο Σέρβος γκαρντ των Charlotte Hornets εστίασε στην 3η Ευρωλίγκα που κέρδισε στην καριέρα του ο Εργκίν Αταμάν.

«Πέρασα πέντε χρόνια με τον Εργκίν και μπορώ να σας πω μόνο γι’ αυτά, αλλά σίγουρα είναι το μυστικό είναι η ενέργειά του. Η νοοτροπία του είναι μοναδική σε σύγκριση με όλους τους άλλους προπονητές που γνωρίζω, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Ο προπονητής Αταμάν εστιάζει στη νίκη από την πρώτη μέρα και αυτό αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα. Ξέρει πώς να δημιουργείς κίνητρο στους παίκτες, μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς να χαμηλώσει την ένταση.

Όταν πρόκειται για το τέλος της σεζόν, η ομάδα του είναι πάντα γεμάτη αυτοπεποίθηση, υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης. Ήταν πολύ εμφανές και σε αυτό το Final 4:

Δεν πίστευα με κανέναν τρόπο ότι θα μπορούσε να κερδίσει την Ευρωλίγκα φέτος, αλλά σίγουρα ήξερα ότι, όταν μπήκε στον Παναθηναϊκό, οι παίκτες άρχισαν να παίζουν καλά. Ήξερα ότι ήταν δυνατό να κάνω οτιδήποτε . Πέντε χρόνια είχα αυτή την εμπειρία…

Αυτό είναι ένα από τα προσόντα του Εργκίν: όλοι οι παίκτες που παίζουν στο παρκέ το κάνουν για πολλά λεπτά μαζί του. Μόλις παίξει για περισσότερα από 30 λεπτά, μπορείτε πάντα να βρείτε τον ρυθμό σας, τους πόντους σας και τους τρόπους να συνεισφέρετε.

Ειδικά στο τμήμα των γκαρντ, το φετινό παράδειγμα είναι σαφέστατο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν οι Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Βιλντόζα με αφορμή τον τελικό με τη Ρεάλ… Είναι πραγματικά ταλαντούχοι χειριστές, πλέι μέικερ και πολύ στιβαροί γκαρντ, αλλά όλοι μοιράζονται 30 λεπτά ανά παιχνίδι. Ο καθένας καταφέρνει να βρει τους πόντους του.

Το εγώ δεν είναι πρόβλημα, γιατί με τον Αταμάν όλοι είναι ευχαριστημένοι. Αυτό συνέβη με εμάς: πώς μπορείτε να πείτε ότι ο Μπομπουά και ο Σιμόν δεν είχαν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για έναν αγώνα; Βλέποντας από έξω είναι δύσκολο να το εξηγήσω…»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr