Μπαρτζώκας: «Τυχερός ο Αταμάν γιατί δεν καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ, άτυχος εγώ!» (vid)

Μπαρτζώκας: «Τυχερός ο Αταμάν γιατί δεν καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ, άτυχος εγώ!» (vid)

Διάθεση για χιούμορ είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος χαρακτήρισε τυχερό τον Εργκίν Αταμάν που δεν καταλαβαίνει τα συνθήματα στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα είπε στη Σ.Τ:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει μαζί ήδη 7 φορές φέτος και θα παίξουμε μέχρι το τέλος 11 ή 12. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Το ομαδικό παιχνίδι πάντα παίζει ρόλο.

Δεν είναι μόνο οι ψηλοί που έκριναν τα παιχνίδια, κάποιος πρέπει να τους πασάρει την μπάλα, η ομάδα πρέπει κάπως να κατευθυνθεί απ’ όλους μας, έτσι ώστε να χτυπήσει τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Εμείς δυστυχώς χάσαμε τον Φαλ, είχαμε μία υπεροπλία κατά την κοινή γνώμη σε αυτή τη θέση και τώρα έχει εξαφανιστεί. Οπότε χρειαζόμαστε ομαδική δουλειά», δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε για τα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα: «Το γεγονός ότι έχουμε παίξει πολλές φορές, έχει δείξει πόσο καλά γνωριζόμαστε. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον. Το μόνο που μπορείς να κάνεις όταν έχεις τόσο κοντά παιχνίδια είναι να κάνεις μικρές προσαρμογές και να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Πρέπει να είσαι σταθερός πνευματικά για να παίξεις τέτοιου είδους παιχνίδια.

Νιώθω ότι υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση, αλλά το κίνητρο στο τέλος είναι μεγάλο για το πρωτάθλημα και πρέπει να δώσουμε όλοι ένα τελευταίο σπρώξιμο για να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Τα παιχνίδια που γίνονται κοντά, ίσως να πέσει λίγο η ποιότητα, αλλά αυτό είναι καλό για την εθνική ομάδα, η οποία πρέπει να προετοιμαστεί αλλά και για εμάς. Δεν μπορεί να πάει μία σεζόν 11 μήνες και να παίζουμε ακόμη μπάσκετ.»

Για τα σενάρια μεταγραφολογίας που υπάρχουν κάθε χρονιά και πώς επηρεάζει τους αθλητές: «Πάντα παίζουν ρόλο τα σενάρια μεταγραφολογίας στη συνοχή μίας ομάδας. Το Final Four της Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια είναι το μεγάλο παζάρι. Γίνονται πολλές μεταγραφές, παίκτες κλείνουν πόρτες στις ομάδες τους. Όταν τελειώνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ιδίως οι ξένοι παίκτες θέλουν πάντα να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους.

Ο εγχώριος τίτλος δεν τους λέει τίποτα. Όλοι έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας του χρόνου, κυρίως όσοι έχουμε συμβόλαιο οι προπονητές κι οι παίκτες όλοι σκέφτονται τέτοια σενάρια. Δεν είναι εύκολο είναι δύσκολο και θέλει εξάσκηση για να είσαι στο τέλος αποδοτικός.»

Για τις… εκρηκτικές αντιδράσεις: «Ο κόουτς Αταμάν είναι τυχερός γιατί μιλάει τούρκικα και δεν καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ. Εγώ άτυχος! (σ.σ. γέλια). Οπότε θα προσπαθήσω να παραμείνω ψύχραιμος.»

Τέλος, είπε: «Εμείς ήμασταν η ομάδα που πληγωθήκαμε περισσότερο απ’ αυτή τη διαδικασία με τις εθνικές ομάδες, γιατί είχαμε οκτώ διεθνής που έπαιξαν στο Παγκόμσιο και μας στοίχισε πάρα πολύ. Υπήρχαν πολλοί προπονητές που απολύθηκαν την Ευρωλίγκα εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Η φωνή των προπονητών πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, νομίζω πως μειώνεται με αυτό τον τρόπο η καριέρα των παικτών. Όταν δεν έχεις χρόνο να ξεκουραστείς, μειώνεται η καριέρα σου. Στο NBA κάνουν έξι μήνες διακοπές. Κάνουν τα πάντα για να γίνουν καλύτεροι και να αποτοξινωθούν από τη δύσκολη καθημερινότητα.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News