Ταλιμπάν εναντίον «Επτάστερου», σημειώσατε... διπλό! (vids)

Ταλιμπάν εναντίον «Επτάστερου», σημειώσατε... διπλό! (vids)

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Άρη και στο πρωτάθλημα του μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι έδωσαν φοβερή παράσταση χτυπώντας τους παίκτες του Αταμάν με κάθε τρόπο, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν χαμπάριασαν. Με τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλές επιδόσεις στην επίθεση για τις δύο ομάδες. Ο Άρης προηγήθηκε με 6-5 έπειτα από καλάθι του Γκάλινατ. Ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε ρυθμό στην επίθεση και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 15-13. Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου το Τριφύλλι ισοφάρισε με δύο εύστοχες βολές από τον Χουάντσο.

Ο Λεσόρ «φόρτωσε» με 3ο φάουλ τον Ντε Σόουζα ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το 4ο. Ο Σταρκ έφερε το ματς σε ισορροπία (18-18) με μακρινό σουτ. Με δύο τρίποντα ο Ερνανγκόμεθ έδωσε «αέρα» 6 πόντων στον Παναθηναϊκό σε ένα κλειστό ματς με χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (27-33). Ο Αταμάν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, ενώ στη λήξη του ημιχρόνου δεν τη γλίτωσε και ο Γκριγκόνις.

Ο Παπαπέτρου έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς με το πρώτο του καλάθι στο ξεκίνημα του ημιχρόνου (29-40). Ο Ναν σκόραρε από τα 6,75 και «ανέβηκε» στους 6 πόντους (33-43). Η άμυνα του Τριφυλλιού «έσφιξε», ο Άρης σχεδόν… εξάντλησε τα φάουλ από το α’ μέρος και οι φιλοξενούμενοι πήγαν το σκορ στο 33-47. Ο Ναν πήρε προσωπικά την κατάκτηση και ευστόχησε σε νέο τρίποντο (47-60).

Στην 4η περίοδο η απόσταση εκτοξεύτηκε στο +20 για τον Παναθηναϊκό (54-74). Το παιχνίδι έληξε 65-80 και οι παίκτες του Αταμάν προκρίθηκαν στους τελικούς της Basket League και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας σε σειρά τριών νικών.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σταρκ, Τολιόπουλος, Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς, Τσαχτσίρας, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα, Καλόγηρος, Ριντ, Γκάλινατ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News