Ομάδα επτά... αστέρων κατατρόπωσε τον Άρη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (vids)

Με αέρα… επτά αστεριών ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 1-0 στα πλέι οφ κόντρα στον Άρη (89-71). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση και σημείωσαν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League. «Διψήφιος» ο Μπαλτσερόφσκι, εκπληκτικός ο Ναν.

Ομάδα επτά... αστέρων κατατρόπωσε τον Άρη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (vids)

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά από τα 6,75 με δύο τρίποντα από Γκριγκόνις – Ναν (8-3). Από τη γραμμή των βολών ο Γκραντ έφερε τις δύο ομάδες σε double score (12-6). Ο Μπαλτσερόφσκι αξιοποιήθηκε για δεύτερη φορά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (14-6). Ο Μήτογλου «ανέβασε» τη διαφορά σε διψήφια τιμή (19-8).

Ο Σλούκας με τρίποντο «πλήρωσε» την πρώην ομάδα του (25-11). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με +15 στον πρώτο ημιτελικό (28-13). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ένα σερί 2-8 στην αρχή του β’ δεκαλέπτου (31-21). Ο Αντετοκούνμπο με ηρωική προσπάθεια κατεδάφισε την μπασκέτα των «κίτρινων» και πήρε και το φάουλ (36-23).

Το Τριφύλλι διατήρησε την υπεροχή του στο παιχνίδι στην αρχή του β’ ημιχρόνου (53-41). Σε ένα από τα πιο ωραία καλάθια του αγώνα ο Μήτογλου βγήκε σε θέση για μακρινό σουτ και ευστόχησε ξεσηκώνοντας το γεμάτο ΟΑΚΑ (58-44). Ο Τολιόπουλο με τρίποντο στο φινάλε των 30′ επανάφερε τον Άρη σε μονοψήφια απόσταση (67-59).

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός δίχως να αγχωθεί, παρουσιάστηκε κυρίαρχος στο παρκέ με την απόδοσή του σε πολύ καλό επίπεδο. Το Τριφύλλι άφησε τον αντίπαλό του στους 6 πόντους σε 7′, έπαιξε άμυνα… τελικού Ευρωλίγκα και πήρε προβάδισμα +22 με καλάθι του Παπαπέτρου (89-67).

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Τολιόπουλος, Σταρκ. Σανόγκο, Μπλούμπεργκς, Ντε Σόουζα, Μποχωρίδης, Περσίδης, Σλαφτσάκης, Κατσίβελης, Γκάλινατ, Καλόγηρος

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News