Ομάδα επτά... αστέρων κατατρόπωσε τον Άρη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (vids)

Με αέρα… επτά αστεριών ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 1-0 στα πλέι οφ κόντρα στον Άρη (89-71). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση και σημείωσαν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League. «Διψήφιος» ο Μπαλτσερόφσκι, εκπληκτικός ο Ναν.

Ομάδα επτά... αστέρων κατατρόπωσε τον Άρη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ! (vids)

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά από τα 6,75 με δύο τρίποντα από Γκριγκόνις – Ναν (8-3). Από τη γραμμή των βολών ο Γκραντ έφερε τις δύο ομάδες σε double score (12-6). Ο Μπαλτσερόφσκι αξιοποιήθηκε για δεύτερη φορά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (14-6). Ο Μήτογλου «ανέβασε» τη διαφορά σε διψήφια τιμή (19-8).

Ο Σλούκας με τρίποντο «πλήρωσε» την πρώην ομάδα του (25-11). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με +15 στον πρώτο ημιτελικό (28-13). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ένα σερί 2-8 στην αρχή του β’ δεκαλέπτου (31-21). Ο Αντετοκούνμπο με ηρωική προσπάθεια κατεδάφισε την μπασκέτα των «κίτρινων» και πήρε και το φάουλ (36-23).

Το Τριφύλλι διατήρησε την υπεροχή του στο παιχνίδι στην αρχή του β’ ημιχρόνου (53-41). Σε ένα από τα πιο ωραία καλάθια του αγώνα ο Μήτογλου βγήκε σε θέση για μακρινό σουτ και ευστόχησε ξεσηκώνοντας το γεμάτο ΟΑΚΑ (58-44). Ο Τολιόπουλο με τρίποντο στο φινάλε των 30′ επανάφερε τον Άρη σε μονοψήφια απόσταση (67-59).

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός δίχως να αγχωθεί, παρουσιάστηκε κυρίαρχος στο παρκέ με την απόδοσή του σε πολύ καλό επίπεδο. Το Τριφύλλι άφησε τον αντίπαλό του στους 6 πόντους σε 7′, έπαιξε άμυνα… τελικού Ευρωλίγκα και πήρε προβάδισμα +22 με καλάθι του Παπαπέτρου (89-67).

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Τολιόπουλος, Σταρκ. Σανόγκο, Μπλούμπεργκς, Ντε Σόουζα, Μποχωρίδης, Περσίδης, Σλαφτσάκης, Κατσίβελης, Γκάλινατ, Καλόγηρος

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr