Παναθηναϊκός: Ωδή στον «εξολοθρευτή» Πάνο Καλαϊτζάκη

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 84-66: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Τι χρονιά κάνει ο Πάνος Καλαϊτζάκης ως τώρα! Ακούμε από την αρχή της σεζόν για δυσκολίες νεοφερμένων να προσαρμοστούν στο παιχνίδι του Αταμάν: παίκτες όπως ο Μπαλτσερόφσκι και ο Βιλντόζα, αλλά ακόμα και ο παλιός Μαντζούκας μοιάζουν σαν μαθητές που κόβονται συνεχώς στο διαγώνισμα.

Ο Αταμάν πολύπλοκος δεν είναι στον τρόπο του, όταν σε βλέπει να τα δίνεις όλα στις προπονησεις και να μην κάνεις λάθη στο παρκέ σε έχει ψηλά στο νου του όσον αφορά τις λύσεις που μπορείς να του δώσεις. Η χρησιμοποίηση σου εξαρτάται από εσένα τον ίδιο.

Για κάθε μπασκετμπολίστα, πέρα από τις οδηγίες του προπονητή, υπάρχουν πολλά που αφορούν τον ίδιο.

Τα αθλητικά του προσόντα. Η όρεξη του για διάκριση. Η έφεση στην ατομική πρωτοβουλία. Η διάθεση για ένταξη στην ομάδα.

Η θέλησή του να πάρει το χειροκρότημα της εξέδρας. Το πάθος για την νίκη. Η ικανότητά του να βγει μπροστά. Η προσπάθειά του να δείξει τι χρησιμότητα έχει, φυσικά το μυαλό και το ταλέντο.

Όλα αυτά τα στοιχεία που δεν έχουν να κάνουν με τον προπονητή μας τα θύμισε ο Πάνος στα παιχνίδια με την Μακάμπι, την Φενέρ και τη Ρεάλ, ματς στα οποία η μπάλα όχι απλά έκαιγε, αλλά ζύγιζε τόνους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News