Παναθηναϊκός: Σίριαλ με Γκριγκόνις και Ράντονιτς...

Ο Μάριους Γκριγκόνις είναι ένας βετεράνος παίκτης της Ευρωλίγκας που δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν στο ΟΑΚΑ και θα την έβγαζε πάνω σε ένα…ποδήλατο όσο προπονητής του ήταν ο Ντέγιαν Ράντοβιτς.

Παναθηναϊκός: Σίριαλ με Γκριγκόνις και Ράντονιτς...

Ο αθλητής φρόντισε να “καρφώσει” τον Μαυροβούνιο μετά την επιστροφή του κλαμπ από το Βερολίνο.

Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος σταρ, μα αποτελεί έναν έμπειρο άσο που έχει συνεισφέρει σε κορυφαία σωματεία και η τύχη όλων των προπονητών που συνεργάστηκαν μαζί του εξαρτώνταν εν πολλοίς από το πόσο καλά θα ανταποκρινόταν στο ρόλο του τα λεπτά που θα πατούσε παρκέ για να εξαπολύσει τα φαρμακερά του σουτ.

Στο ξεκίνημα της σεζόν που ο Σλούκας προσπαθούσε να συνηθίσε την αλλαγή περιβάλλοντος, ο Ναν μελετούσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Παπαπέτρου ήταν off και ο Βιλντόζα αδυνατούσε να προσαρμοστεί, ο Αταμάν έδειξε πώς να στήσεις μια ομάδα πάνω στο Λιθουανό που έκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παρκέ, όταν πέρσι ήταν μονίμως αραχτός στον πάγκο.



Η θετική εισήγηση του Χρήστου Σερέλη το καλοκαίρι λειτούργησε ευεργετικά στον ψυχολογία του, όταν είδε ο Μάριους ότι υπήρχε κάποιος που τον πίστευε ήταν αποφασισμένος να παίξει μεγάλο μπάσκετ.

Το χειμώνα ο Γκριγκόνις δεν ήταν ένας απλός παίκτης: ήταν στον Παναθηναϊκό τα πάντα. Οι προπονητές βάσιζαν πολλά πάνω του και η ιδιοκτησία τον ανανέωσε.

Αυτό που δεν κατάλαβε πέρσι ο Ράντονιτς είναι πως ο Μάριους δεν μπορούσε να ξαναγίνει 25 ετών κι ότι έπρεπε να βρεθεί ένα σύστημα δημιουργίας που να τον βοηθούσε να βγάλει στο γήπεδο τα προσόντα του: δυστυχώς αυτό δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά πολλών μικρών πραγμάτων που έλειπαν από τον Σέρβο κόουτς.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News