Παναθηναϊκός: Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων στον Επτάστερο!

Άναψε καπνογόνο στο ανοικτό πούλμαν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (vid)

Γελάμε φέρνοντας στο νου μας τους μυαλοπώληδες που τον χειμώνα μας πληροφορούσαν πόσο καλύτερος προπονητής είναι από τον Εργκίν Αταμάν ο Γιώργης ο Μπαρτζώκας.

Αυτό επειδή ο Τούρκος έχασε δύο τίτλους από τον σκακιστή, το Σούπερ Καπ επειδή ήταν σε ομάδα 10 ημερών, το δεύτερο επειδή σνόμπαρε τον θεσμό του Κυπέλλου κάτι που όντως το είδαμε πρώτη φορά να συμβαίνει στην ιστορία του τμήματος!

Εξού και η σκληρή κριτική που δέχθηκε ο κόουτς από Τύπο και οπαδούς. Είναι αδύνατο να μην υπερασπιστεί κανείς τον Αταμάν βλέποντας τα όσα έκανε στο τριφύλλι φέτος.

Δεν ήταν επιτυχείς μόνο οι επιλογές του – ήταν ακόμα κι οι δηλώσεις του για κατάκτηση της Ευρωλίγκας από το φθινόπωρο, πράγμα εξωφρενικό για την 17η ομάδα της βαθμολογίας, δήλωση που π.χ Έλληνας προπονητής δεν θα έκανε ακόμα κι αν τον πλήρωναν!

Αλλά το θέμα μας είναι ο Εργκίν Αταμάν: Με τους Βόβορες, τους Ράντονιτς και τους Πρίφτηδες να μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι το καράβι του Παναθηναϊκού πήγε στα βράχια κι όχι μόνο γιατί χρήματα δεν υπήρχαν όσα παλιότερα.



Το κλαμπ είχε μείνει πίσω σε αντιλήψεις, σε ιδέες, σε επαφή με την ίδια την πραγματικότητα: οι προπονητές του πίστευαν σε ένα μοντέλο ξεπερασμένο, με ελληνική ψυχή, άμυνα στα όρια του φάουλ και επικοινωνιακή αβάντα για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.

Είδαμε και που ο Ολυμπιακός ακολουθεί όλα τα παραπάνω να μαζεύει στο ΣΕΦ τους 300 πιστούς του… Παπαστράτειου κι ας έχει πάρει όλους τους εγχώριους τίτλους. Στον Παναθηναϊκό είχαν αρνηθεί την εξέλιξη, ήθελαν παίκτες να κυνηγάνε τον αντίπαλο σουτέρ, να κυλιούνται στο παρκέ παίζοντας μπάσκετ της φουστανέλας.

Το μπάσκετ της φουστανέλας με όρους αμερικάνικους είναι το ελληνικό μπάσκετ των καιρών μας, ο Αταμάν ήρθε να το ανατρέψει, παρουσιάζοντας σύνολο που μπορεί να σε κερδίσει με ένα σωρό τρόπους.

Απαραίτητα τα πολλά χρήματα που έβαλε η διοίκηση αλλά από μόνα τους δεν φτάνουν αν δεν έχεις τον κατάλληλο διοικητή να νουθετήσει και να προετοιμάσει καταλλήλως τους στρατιώτες του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News