Το απόλυτο dejavu: Σλούκας-Αταμάν όπως... Διαμαντίδης-Ομπράντοβιτς 13 χρόνια μετά!

Το απόλυτο dejavu: Σλούκας-Αταμάν όπως... Διαμαντίδης-Ομπράντοβιτς 13 χρόνια μετά!

Ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία του και για πρώτη μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός με πρωτεργάτη τον Εργκίν Αταμάν κατάφερε να στεφθεί για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, έβδομη φορά στην ιστορία του, Πρωταθλητής Ευρώπης κερδίζοντας εμφατικά τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου.

Οι στιγμές που έλαβαν χώρα μετά την κόρνα της λήξης ήταν μοναδικές και κανείς απ’ όσους τις ζήσαμε δεν πρόκειται να τις ξεχάσει. Η ένταση, τα συναισθήματα και η περηφάνια για τον «Σύλλογο Μεγάλο» ήταν τόσο έντονα στοιχεία που όλοι θα έχουμε να διηγούμαστε διαφορετικές ιστορίες για χρόνια με κοινό παρανομαστή αυτή την επιτυχία.

Μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης έλαβε χώρα κι ένα γεγονός, το οποίο μας ταξίδεψε δεκατρία χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας του κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Κώστας Σλούκας αγκάλιασε θερμά τον Εργκίν Αταμάν ως ένδειξη σεβασμού, περηφάνιας αλλά και αναγνώρισης για όλα όσα πέτυχε στο διάστημα της φετινής χρονιάς. Αντίστοιχα ο Τούρκος προπονητής ανταπέδωσε αναγνωρίζοντας κι εκείνος τη σπουδαία προσφορά ενός τεράστιου παίκτη και ηγέτη που ήρθε, για ν’ αλλάξει την πρόσφατη ιστορία του μπάσκετ και να φέρει το Τριφύλλι εκεί που αξίζει, στην κορυφή!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί μεταξύ του Δημήτρη Διαμαντίδη και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Βαρκελώνη μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μια αγκαλιά που δε θα ξεχαστεί όσα χρόνια κι αν περάσουν και που θα μας θυμίζει τις ένδοξες εποχές επί ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου.

Πλέον, επειδή τα πάντα κάνουν κύκλο και η ιστορία επαναλαμβάνεται, ξεκίνησε η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού στην εποχή του διαδόχου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μια αυτοκρατορία με σφραγίδα Κώστα Σλούκα και Εργκίν Αταμάν, η οποία τώρα ξεκινά!

Κι όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του πρώην αρχηγού των πρασίνων, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει ένα έργο που κι εκείνος είχε ξεκινήσει όντας παίκτης της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας και μία εκ των κορυφαίων σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News