Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: «ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ» Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: «ΕΠΤΑΣΤΕΡΟΣ» Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

ΤΟ DEBATE «ΤΕΛΕΙΩΣΕ»: Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέκτησε την 7η Ευρωλίγκα στην ιστορία του σε οκτώ τελικούς, είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ προσκύνησε στην UBER ARENA.

Με οκτώ πόντους ο Εντιαγέ έδωσε προβάδισμα 8-3 στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παπαπέτρου «απάντησε» με σουτ τριών πόντων, ο Λεσόρ κέρδισε φάουλ από τον Ταβάρες. Από πολύ νωρίς ο γίγαντας της ισπανικής ομάδας φορτώθηκε με δεύτερο φάουλ από προσπάθεια του Ναν, ενώ οι διαιτητές τιμώρησαν με τεχνική ποινή τον Τσους Ματέο. Ο Αμερικανός έκανε το 3/3 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (10-9).

Ο Μούσα με ένα γρήγορο 5-0 διαμόρφωσε το σκορ στο 15-9. Ο Μήτογλου πατώντας τη γραμμή βρήκε καλάθι, όμως, η Πουαριέ χτύπησε γρήγορα στην άλλη μεριά του παρκέ. Ο Λεσόρ νίκησε τον συμπατριώτη του και προστέθηκε στους σκόρερς του τελικού (17-13). Ο Πουαριέ κάρφωσε στην πράσινη ρακέτα, ο Ναν πέτυχε το πρώτο του τρίποντο την κατάλληλη στιγμή με την τρίτη προσπάθειά του, ο Καμπάτσο έκανε το 22-16.

Η Ρεάλ πήγε στο +9 με νέο καλάθι του Μούσα, ο Ναν με όμορφο λέι απ βρήκε τη λύση (26-19). Ο Σλούκας από ασίστ του Χουάντσο ευστόχησε για τρεις (27-22). Ο Γιαμπουσέλε από την κορυφή «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό (30-22). Ο Ναν έκανε το τρίτο φάουλ στον τελικό από τα πρώτα 9 λεπτά. Από βολές του Σέρχι Ροντρίγκες οι Ισπανοί πήγαν σε διψήφια διαφορά (32-22).

Η β’ περίοδος ξεκίνησε με λέι απ του Σλούκα, ο Γιαμπουσέλε ανέβασε την απόσταση στο +12 (39-27). Από φοβερή πάσα του Φερνάντεθ ο Κοζέρ πέτυχε δύσκολο καλάθι, ο Ερνανγκόμεθ «απογειώθηκε» στην επόμενη φάση (41-29). Ο Σλούκας με προσωπική ενέργεια κέρδισε δύο βολές για το 41-31. Ο Αταμάν έβαλε για πρώτη φορά τον Βιλντόζα στο Final Four. Ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 8-0 και… Λεσόρ «επέστρεψε» στο ματς (41-35).

Ο Τσους Ματέο έχασε το challenge σε μια διεκδίκηση Γκραντ-Γιουλ. Ο Πουαριέ χτύπησε την μπάλα στην κάθοδο και το καλάθι του Λεσόρ μέτρησε (43-37). Ο Λεσόρ χρέωσε με το δεύτερο φάουλ τον Πουαριέ (43-38). Ο Γκραντ κέρδισε αντι-αθλητικό φάουλ από τον Μούσα έπειτα από κλέψιμο της μπάλας. Ο Αταμάν έριξε στη μάχη τον Ναν. Χεζόνια και Γκραντ αντάλλαξαν τρίποντα (46-42).

Ο Βιλντόζα έβαλε φωτιά στην UBER Arena με τρίποντη βόμβα (46-45). Ο Μούσα έδωσε ανάσα στη Ρεάλ, αστόχησε ο Χουάντσο (51-47). Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού στο α’ μέρος ο Σλούκας ευστόχησε σε σουτ μέσης απόστασης και ξεσήκωσε τους 11.000 οπαδούς του Τριφυλλιού στις εξέδρες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με καλάθι του Σλούκα (56-54). Ο Λεσόρ πήρε το τρίτο φάουλ του Ταβάρες και το τρίτο του Καμπάτσο. Ο Ναν με απίθανο τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (56-58). Το παιχνίδι κόλλησε στο 56-58 με το Τριφύλλι να χάνει ευκαιρίες να ανοίξει τη διαφορά. Ο Λεσόρ διέπραξε το τρίτο φάουλ 3:42 πριν τη λήξη της γ’ περιόδου.

Ο Ναν μπροστά στον Πουαριέ δεν δίστασε να εκτελέσει για δύο, ο σέντερ της Ρεάλ πήγε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή και πάλι (59-60). Ο Πουαριέ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 από τις βολές (59-64). Ο Καλαϊτζάκης έβγαλε άμυνα στον Γιουλ και το 3ο δεκάλεπτο έληξε 61-64.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με καλάθι του Κέντρικ Ναν (61-66), ο Λεσόρ έκανε το 4ο φάουλ 9:20 πριν το φινάλε. Ο Μήτογλου από τα 8 μέτρα έφερε… σεισμό στην UBER Arena (65-71). Ο Γκραντ πήρε κρίσιμο σουτ μετά από προσωπική απόφαση και έκανε το 65-73. Ο Χεζόνια μετά από αρκετή ώρα σκόραρε και κέρδισε φάουλ από τον Παπαπέτρου (68-73).

Ο Καμπάτσος έκανε την 4η παράβασή του στον Μήτογλου. Ο Γιουλ βγήκε μπροστά για τη Ρεάλ Μαδρίτης και μείωσε στο καλάθι (71-73). Ο Σλούκας από το… σπίτι του πυροβόλησε για τρεις σε μια απίστευτη στιγμή για τον αρχηγό (71-76). Ο Ναν χρεώθηκε με 4ο φάουλ. Ο Σλούκας με χέρι αλφάδι έκανε με νέα τρίποντη βόμβα το 71-79, απάντησε γρήγορα με τρίποντο η Ρεάλ. Ο Λεσόρ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, ο Ταβάρες κάρφωσε (76-79).

Ο Ναν με δύο διαδοχικά καλάθια έστειλε τη διαφορά στο +7 (76-83). Ο Καμπάτσο αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ. Ο Μήτογλου από την κορυφή πέτυχε το σουτ της ζωής του και εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 (76-86). Ο Πουαριέ αποβλήθηκε και πάλι με 5ο φάουλ. Ο Λεσόρ «τελείωσε» την ιστορία με δύο βολές (77-91). Το παιχνίδι έληξε 80-95.

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Καμπάτσο, Μούσα, Χεζόνια, Ταβάρες, Εντιαγέ, Αμπάλντε, Κοζέρ, Φερνάντεθ, Γιούλ, Πουαριέ, Ροντρίγκεθ, Γιαμπουσέλε

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Σλούκας, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Βιλντόσα, Καλαϊτζάκης, Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροφ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News