Παναθηναϊκός: Στα χέρια του... σπεσιαλίστα Κέντρικ Ναν

Final Four, Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Η μέρα, η ώρα και το κανάλι του τελικού

O Nικ Καλάθης έβαλε δύσκολα στον Κέντρικ Ναν στον ημιτελικό, αλλά ο Ρεάλ δεν έχει τόσο καλούς αμυντικούς στην περιφέρεια για να …πνίξουν τον Αμερικανό που παίζει με μεγάλη σιγουριά πια.

Κόντρα στην Φενέρ ο παικταράς αγωνίστηκε πιο ευρωπαϊκά από ποτέ. Δεν παρασύρθηκε από το ένστικτο του που του λέει πρώτα απ΄ όλα σούταρε, αλλά κοίταξε να βοηθήσει στην άμυνα και να παίξει για τους συμπαίκτες του.

Εύκολο δεν είναι αυτό για αθλητή που αποτελεί ορισμό του εκτελεστή. Ο καλύτερος σουτέρ στην Ευρώπη μακράν.

Σε ομάδα που παίζει up tempo style (full court press, επιθέσεις μάξιμουμ στα 12’’, πολύ τρίποντο και midrange shots) είναι ικανός να σου βάλει 30 πόντους εύκολα.

Το σουτ του Ναν είναι ποίημα (όλη η διαδικασία από τη θέση υποδοχής της μπάλας όταν βρίσκεται μακριά από αυτή μέχρι την απελευθέρωση της) ενώ ο ίδιος έχει δουλέψει πολύ στο να μπορέσει να πηγαίνει αποτελεσματικά προς τα μέσα ώστε να μην απειλεί μονοδιάστατα, αλλάζοντας χέρι στον αέρα όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Μπορεί να μην έχει το μεγάλο μπόι όμως το φυσικό/αθλητικό πακέτο του συν την δεξιότητα του στο σουτ μπορεί να του ανοίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή τη πόρτα του ΝΒΑ, μιας και η συγκεκριμένη λίγκα ζητάει «σπεσιαλίστες».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News