Παναθηναϊκός: Final 4 στο Βερολίνο και μετά εκτόξευση!

Παναθηναϊκός Final Four: Νοσταλγία στο Βερολίνο!

Ο Παναθηναϊκός τόσους μήνες στην Ευρωλίγκα έδειξε την πρόοδό του, στο τέλος της διοργάνωσης -ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο Βερολίνο- η μισή του αποστολή θα αποτελείται από παιδιά που μπασκετικά θα έχουν κάνει βήματα μπροστά: ακόμα κι αν έχει αποκλειστεί από την Φενέρ, ακόμα κι αν γυρίσει με δύο ήττες στην Αθηνα, το πέρασμά του από την διοργάνωση υπήρξε φέτος πολλαπλώς ευεργετικό.

Οι πιο πολλοί από τους παίκτες του (που στη διοργάνωση δεν είχαν ξαναπαίξει ή είχαν μικρή εμπειρία ή προέρχονταν από κακές σεζόν σαν τους Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου, Ναν, Αντετοκούνμπο) θα είναι βελτιωμένοι κι έτοιμοι για αληθινά σπουδαία πράγματα την επόμενη χρονιά.

Αυτό που βασικά παρακολουθούμε φέτος – χωρίς να το έχουμε καταλάβει γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι την τελευταία 12ετία– είναι το πρώτο μέρος του χτισίματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη.

Φέτος αυτό που οικοδομείται είναι ένας ευρωπαϊκός χαρακτήρας σε μια ομάδα που κάτι τέτοιο δεν είχε μετά την αποχώρηση Ομπράντοβιτς.

Οι όποιες ευρωπαϊκές επιτυχίες ήταν πάντα αποσπασματικές, ξαφνικές, συχνά απροσδόκητες (μιλάμε για την πρώτη σεζόν Πεδουλάκη στο κλαμπ) και γι αυτό λίγες.

Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι με ελάχιστες προσθήκες το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να παίζει του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα ίσια το 100% των μεγάλων ομάδων που συμμετέχουν. Αρκεί να μην πατήσει το κουμπί της αυτοκαταστροφής.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News