Μπαρτζώκας: «Το 2009 ήμουν στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού» (vid)

Μπαρτζώκας: «Το 2009 ήμουν στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για μαχητές όταν αναφέρθηκε στους παίκτες του, στη διάρκεια της press conference του Final Four, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με την Ρεάλ (24/5, 22:00, Novasports Prime) για το Final Four της EuroLeague.

«Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Μιλάμε για ανθρώπους, το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα με όλους. Χάσαμε σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι, αλλά ο σύλλογος είναι πάλι εδώ. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πάλεψε σκληρά και αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, πόσο ταπεινοί πρέπει να είναι.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει σε Final Four για τρίτη σερί σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές χάσαμε δύο αγώνες στο σουτ. Αν μπορώ να πω ότι έχουμε ένα μυστικό είναι πως έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές, που παίζουν για τον διπλανό τους και νοιάζονται.

Δεν βλέπουμε κάποιο VIDEO με τα buzzer beater του Μίτσιτς ή του Γιουλ. Αν με ρωτάτε, θα πω στους παίκτες να μην ξαναδώσουν στον Γιουλ το δικαίωμα να πάει από δεξιά με ντρίμπλα. Ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έχω χάσει πάλι με τέτοιο τρόπο.

Ξέρουμε πως είναι viral το καλάθι που έβαλε πέρσι. Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε κάτι, απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε πάλι εκεί, αλλά πιο τυχεροί.

Το 2016 ήμουν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν άλλη η κατάσταση. Ήταν απίστευτη η πρόκριση, παίξαμε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όπως λέω πάντα η πρώτη σου συμμετοχή είναι πάντα περίεργη.

Όλη αυτή η κατάσταση με τα media, το πώς πρέπει να παίξεις. Χρειάζεται χρόνο και φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πρωτάρη να τα καταφέρει.

Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News