«Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό με MVP τον Σλούκα»

Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Άλεξ Ρέγιες προέβλεψε «αιώνιο» τελικό στο Βερολίνο και βλέπει την κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό με MVP τον Κώστα Σλούκα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Live Streaming: Δείτε ζωντανά το ντέρμπι

Αναλυτικά όσα έγραψε στο sdna:

Το φεστιβάλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ πλησιάζει. Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε θα παλέψουν για το χρυσό σε ένα από τα καλύτερα Final Four που θυμάμαι τα πρόσφατα χρόνια. Βλέπουμε κάθε σεζόν μια διοργάνωση που δεν σταματάει να εξελίσσεται, τότε σε οικονομικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Είμαστε τυχεροί, λοιπόν, που η Euroleague θα μας προσφέρει ένα τόσο λαμπερό Final Four.

Από την μία πλευρά, μπορεί να έχουμε την… λύτρωση μετά τον περσινό τελικό, ο οποίος κρίθηκε χάρη στο εκπληκτικό σουτ του Σέρχιο Γιουλ (79-78 η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ολυμπιακό).

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο που πήρε πέρυσι απέναντι στην ομάδα από τον Πειραιά. Όμως, θα συναντήσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά την απουσία ξεκάθαρου αστέρα διαθέτει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στο ζωγραφιστό. Για να σταματήσουν την ελληνική ομάδα ο Έντι Ταβάρες και ο Βενσάν Πουαριέ θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα: να… ασφαλίσουν τη ρακέτα και να δώσουν στους Ισπανούς την ώθηση, για να βγουν στον αιφνιδιασμό.

Στον άλλον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε σε ένα ματς που αποτελεί… κλάσικο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δύο ομάδες που είναι ενδιαφέρουσες στο μάτι για να τις παρακολουθεί κανείς, έχουν δύο εξαιρετικούς προπονητές, τον Αταμάν και τον Γιασικεβίτσιους, δύο ανθρώπους που έχουν γίνει θρύλοι των πάγκων, ιδίως λόγω των μοναδικών και αυθεντικών χαρακτήρων τους. Οι «πράσινοι» είναι ξανά στην τελική φάση ύστερα από κάποια δύσκολα χρόνια. Δεν θα είναι εύκολο για εκείνους να φτάσουν στον τελικό, αφού θα βρουν μπροστά τους παίκτες όπως ο Νικ Καλάθης, ο Νάιτζελ Χέις – Ντέιβις και ο Σκότι Ουίλμπεκιν.

Όμως, φυσικά, τίποτα δεν συγκρίνεται με το… οπλοστάσιο του Εργκίν Αταμάν. Ο Κώστας Σλούκας, ο Κέντρικ Ναν και ο Ματίας Λεσόρ -μεταξύ άλλων- είναι τα βασικά assets μιας ομάδας που ολοένα και μεγαλώνει τους τελευταίους μήνες και τώρα βρίσκεται στο peak της.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τον νικητή του τροπαίου (θεωρώ πως οποιοσδήποτε μπορεί να το πάρει και δίνω 25% σε κάθε ομάδα), αυτό που «βλέπω» είναι ένας ελληνικός τελικός. Δύο ομάδες γεμάτες πάθος, στο σόου που περιμένουμε. Αυτός ο τελικός δεν θα έμοιαζε με όλους τους προηγούμενους, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε ένα παιχνίδι της Euroleague που κρίνει τον τίτλο. Το τρόπαιο θα πάει στην καλύτερη ομάδα, όμως το μεγάλο βραβείο για εμάς θα είναι ότι θα έχουμε απολαύσει ένα ανεπανάληπτο event με τέσσερις ομάδες που ανήκουν στην ιστορία της διοργάνωσης.

Παρακάτω θα παραθέσω τις τελικές προβλέψεις μου για το Final Four…

Ζευγάρι τελικού: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Νικητής τελικού: Παναθηναϊκός.

MVP: Κώστας Σλούκας.

Νικητής μικρού τελικού: Ρεάλ Μαδρίτης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News