Παναθηναϊκός: Ο Λεσόρ και οι μνήμες από το 2009

Με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports ο Ματίας Λεσόρ τόνισε ότι ο κόσμος πάντα θα διαφωνεί για τις κορυφαίες πεντάδες της EuroLeague, προσθέτοντας ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περίμενε κάποιος να δει τρεις παίκτες της ίδιας ομάδας στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν.

Κανάλι Euroleague: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ περιγραφή, τρομερές ατάκες για ΟΑΚΑ και οπαδούς! (vid)

Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο Κώστας Σλούκας έπρεπε να κάνει παρέα σε Ναν-Γάλλο στους τοπ-5 της τρέχουσας σεζόν, αν και τον βετεράνο άσο καθόλου δεν τον ενόχλησε, εκείνος την 4η Ευρωλίγκα της καριέρας του καίγεται να κρατήσει στα χέρια.

Αυτό που είπε ο Λεσόρ δεν στερείται λογικής εκτός κι αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό του 2009 όταν οι βασικοί του ήταν οι κορυφαίοι της ηπείρου, με τις …αλλαγές τους να είναι οι αμέσως καλύτεροι!

Αφορμή μας έδωσε ο Ματίας να (ξανα)θυμηθούμε την μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ που έπαιξε ποτέ στα μέρη μας από καταβολή αθλήματος.

Ο τελικός του 2009 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήταν ένα αριστούργημα, στο πρώτο μέρος είδαμε τον μπασκετικό περφεξιονισμό, στο δεύτερο το θαύμα του πως πέντε μπορούν να νικήσουν…8!

Ολες σχεδόν οι θρησκείες έχουν ως κοινό γνώρισμα την πίστη σε υπερφυσικά γεγονότα (σε θαύματα, δηλαδή), των οποίων οι ερμηνείες ποικίλλουν ανάλογα με το πολιτισμικό ή κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίζονται.

Το θαύμα είναι εν τέλει απόδειξη πίστης: υπάρχει γιατί το ανεξήγητο αναλύεται στη δική σου σκέψη και γίνεται φυσιολογικό.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο το 2009: η πίστη ήταν το ζητούμενο όταν οι διαιτητές θέλησαν να δώσουν ετσιθελικά την κούπα στους Μοσχοβίτες. Ίσως εκείνες τις στιγμές

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News