«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη με Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR με Μπαλτσερόφσκι, Σαμοντούροβ, Μαντζούκα και Μωραϊτη πέρασε «αέρα» από το γήπεδο του Άρη, ολοκλήρωσε αήττητος τη διαδικασία του TOP-6 και μόλις με μια ήττα ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, πριν την τελική φάση.

«Διπλό» στη Θεσσαλονίκη με Μπαλτσερόφσκι ο Παναθηναϊκός AKTOR (vids)

Σαμοντούροβ και Μπαλτσερόφσκι πήραν ευκαιρία από τον Εργκίν Αταμάν στην αρχική πεντάδα της ομάδας και πέτυχαν τα πρώτα καλάθια του αγώνα (0-4). Ο Ντε Σόουζα έδωσε ένα σκληρό χτύπημα στον Γκραντ, ο Αταμάν έκανε challenge, αλλά οι διαιτητές δεν αναβάθμισαν την παράβαση σε αντι-αθλητικό. Ο Μπλούμπεργκς ξεκίνησε ζεστός και μείωσε στον πόντο για τον Άρη (6-7).

Ο Μωραϊτης που πέρασε ως αλλαγή στο παρκέ, κέρδισε τρεις βολές από τον Σανόγκο για το 8-14. Ο Μπαλτσερόφσκι έδωσε συνέχεια στην επίθεση του Παναθηναϊκού με καλάθι και φάουλ, αστόχησε όμως στη βολή (12-16). Ο Βιλντόζα δεν βρήκε το σημάδι σε δύο προσπάθειες για τρεις και στη συνέχεια έστειλε τον Μποχωρίδη στις βολές στο φινάλε του δεκαλέπτου (13-16).

Από ασίστ του Σαμοντούροφ ο Μωραϊτης «συνδέθηκε» από τα 6,75 μέτρα. Στα μέσα της β’ περιόδου πέρασε στο γήπεδο και ο Μαντζούκας. Ο Βιλντόζα δεν κατάφερε να πετύχει και πάλι τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Ο Παπαπέτρου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διατήρησε τη διαφορά στο +5 (23-28).

Οι «πράσινοι» άνοιξαν την απόσταση στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου με Γκραντ και Μαντζούκα. Ο Βιλντόζα απέτυχε στην τελευταία προσπάθεια να σκοράρει για τρεις, μάλιστα, έκανε airball πάνω σε άμυνα.

Οι πρώτοι πόντοι στο β μέρος ήρθαν με δύο τρίποντα του Γκριγκόνις (27-38). Ο Αταμάν δεν δικαιώθηκε ούτε στο δεύτερο challenge για χτύπημα στο κεφάλι του Λιθουανού. Με τρίποντο από τον Χάρελ ο Άρης οδηγήθηκε στο -5 (41-46). Ο Μπαλτσερόφσκι διαμόρφωσε το σκορ στο 43-50. Το 30λεπτο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι στο +10 (43-53).

Στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου ο Άρης «έσβησε» τη μισή απόσταση στο σκορ (48-53). Ο Μπαλτσερόφσκι με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ έγινε παράγοντας στον αγώνα. Με Μήτογλου οι πράσινοι ξέφυγαν και πάλι στο σκορ με 12 πόντους. Ο Γκραντ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (59-75). Ο Μπαλτσερόφσκι υπέγραψε τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Αλεξάνδρειο».

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 25-32, 43-53, 68-80

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μήτογλου, Μπαλτσερόφσκι, Λεσόρ, Ναν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μαντζούκας, Σαμοντούροβ

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σανόγκο, Τολιόπουλος, Μπλούμπεργκς, Μποχωρίδης, Περσίδης, Ντε Σόουζα, Χάρελ, Γκάλινατ, Ριντ, Τσαχτσίρας, Καλόγηρος

Exit mobile version