Παναθηναϊκός: Γενεθλιάζων Γιάννης Παπαγιάννης και η αστεία ιστορία με τον Σάσα Βολκόφ!

Ο Γιάννης Παπαγιάννης που έχει σήμερα γενέθλια (γεννημένος 11 Μαΐου 1968 στον Πύργο Ηλείας), θα έχει να λέει στα εγγόνια του ότι για δύο σεζόν προπονούνταν μαζί με Γκάλη, Γιαννάκη, Πάσπαλι, Βράνκοβιτς, Βολκόφ!

Παναθηναϊκός: Γενεθλιάζων Γιάννης Παπαγιάννης και η αστεία ιστορία με τον Σάσα Βολκόφ!

Ήταν αθλητής του Απόλλωνα Πάτρας έως το 1993 όταν ο σύλλογος τον απέκτησε με εισήγηση του προπονητή Ζέλικο Παβλίσεβιτς που τον προτίμησε αντί του Παναγιώτη Φασούλα!

Η μεταγραφή του Πελοποννήσιου πίβοτ αποτέλεσε έκπληξη αλλά και σημείο τριβής μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας και του Κροάτη κόουτς που θεωρούσε ότι ο Βράνκοβιτς δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με την “αράχνη” στο ίδιο ρόστερ.

Ο Παπαγιάννης με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για μια διετία και κατέκτησε 2 φορές την τρίτη θέση στην Ευρώπη στα φάιναλ φορ Τελ Αβίβ και Σαραγόσα.

Ο αθλητής έπαιξε 26 φορές με την εθνική Ελλάδος και σκόραρε 92 πόντους (3,5 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ του 1993 και μάλιστα στο τριφύλλι φόραγε τη φανέλα με τον νο13.

Κυκλοφορεί κι ένας αστικός μύθος που λέει ότι ο Σάσα Βολκόφ έβλεπε στη Γλυφάδα όλα τα πανιά των οπαδών να γράφουν το 13 και νόμιζε ότι το μεγάλο αστέρι του κλαμπ ήταν ο Γιάνναρος…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News