Παναθηναϊκός: Βρήκε τη… χρυσή τομή ο Εξάστερος

FINAL FOUR 2024: Πότε παίζει ο Παναθηναϊκός - Ο πιθανός αντίπαλος

Εξαιρετική η αμυντική προσπάθεια κόντρα στην Μακάμπι στο 2ο ημίχρονο του 5ου αγώνα. Το αμυντικό κομμάτι έχει άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο του ρυθμού.

Οι πράσινοι προσεχώς πρέπει να βρούν σχήματα με τα οποία θα αμυνθούν και παράλληλα θα ελέγξουν τον ρυθμό απέναντι στην Φενέρ του Νικ Καλάθη, αφού στα παιχνίδια που θα παιχτούν στο μεσοδιάστημα ο κόουτς θα δώσει ευκαιρίες στους μικρούς.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει σημαντικά το αθλητικό του επίπεδο σαν ομάδα, βγάζοντας και Παπαπέτρου, Καλαϊτζάκη στο πεδίο της μάχης.

Ματσάρει καλύτερα τον αντίπαλο κι είναι πιο δυνατός σε αυτόν τον τομέα με δύο επιπλέον μεγάλα κορμιά.

Ένα περιφερειακό σχήμα για παράδειγμα –που «παίζει» το τεχνικό επιτελείο- το οποίο περιλαμβάνει τους 3 καλύτερους αμυντικούς της ομάδας , Παπαπέτρου (στο 4)-Καλαϊτζάκη στο 3 συν Γκραντ σε ρόλο μπαλαντέρ, δείχνει να μπορεί να …κουμπώσει στα μετόπισθεν, αλλά πιθανόν να έχει προβλήματα στο να παγιώσει τέμπο και να ελέγξει τον ρυθμό.

Συνήθως απέναντι σε ομάδες που επιδιώκουν και παίζουν αποτελεσματικά το επιθετικό τρανζίσιον θες γκαρντ βαρβάτα.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Σλούκας (μοναδικός τοπ δημιουργός) θα πρέπει να προστατευθεί (δεδομένου ότι θα προέρχεται από τραυματισμό) κι όχι να προστατέψει.

Οπότε ο Αταμάν πρέπει να βρει λύσεις για τον παίκτη/παίκτες που θα συνδράμουν τον Κέντρικ Ναν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News