Παναθηναϊκός: Με την ίδια συνταγή στο Final-4 του Βερολίνου

Παναθηναϊκός: Μαθαίνει αντίπαλο στο Final Four - Η ώρα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα υπό κατασκευή ακόμα. Το ότι μπόρεσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει στο φάιναλ-φορ είναι εντυπωσιακό κι ας έλεγαν για κατάκτηση κούπας από το καλοκαίρι η ιδιοκτησία κι ο προπονητής. Σάμπως τους πίστευε κανείς;

Ακόμα θεωρούν ότι το 7ο θα έρθει σε λίγες μέρες, πολύ καλά κάνουν, η ηττοπάθεια δεν ταιριάζει στον σύλλογο που μέσα σε σύντομο χρονικό περιθώριο μπόρεσε να κάνει άλματα.

Ανυπομονούμε να δούμε πως θα καταλήξει η φετινή περίοδος κι ακόμα περισσότερο πως θα είναι το κλαμπ του χρόνου. Πάντως το σύνολο ωριμάζει γρήγορα.

Στον τελευταίο αγώνα με την Μακάμπι σαν γενικότερη προσέγγιση παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε υπομονή.

Το μεγαλύτερο λάθος του θα ήταν να μπει στο παρκέ ορμώμενος από τον κόσμο με σκέψη γρήγορου τέμπο με στόχο να κατασπαράξει τον αντίπαλο.

Χρειαζόταν να μείνει επιθετικός και να έχει σύνεση ανεξαρτήτως αντίδρασης των φιλοξενούμενων.

Το είδαμε αυτό, παρότι η Μακάμπι ξεκίνησε δυναμικά, ο Σλούκας τραυματίστηκε κι ο Λεσόρ έχανε βολές κατά συρροή.

Η ομάδα διατήρησε το μυαλό μέσα στο κεφάλι της και πήρε τις λύσεις που έπρεπε. Το παιχνίδι όταν βρέθηκε στην κόψη του χρειάστηκαν μεγάλα σουτ. Οι πράσινοι έχουν τους παίκτες που μπορούν να τα πετύχουν.

Ίδια συνταγή θα υπάρξει στο φάιναλ-φορ όπου θα πετύχεις ομάδες που έχουν εξαιρετικές διαιτησίες χρόνια τώρα, είναι περισσότερο καιρό μαζί κι έχουν συνηθίσει να παίρνουν Ευρωλίγκες ή να πρωταγωνιστούν στην διοργάνωση, σε αντίθεση με σένα που φέτος επέστρεψες για τα καλά.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News