Παναθηναϊκός: Ποιος θα το κατάφερνε αυτό που έκανε ο Χουάντσο;

Παναθηναϊκός: Διπλό «σοκ» πριν το Final Four με Σλούκα και Χουάντσο

Aνάλογο περιστατικό με αυτό που έγινε με τον Χουάντσο την Τρίτη εμείς δεν θυμόμαστε τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Ισπανός βρισκόταν για μέρες στο νοσοκομείο, γύρισε στο γήπεδο, έκανε τρεις προπονήσεις όλες κι όλες κι ενώ δεν τον υπολόγιζε κάνεις (θεωρώντας ότι θα είναι στον πάγκο περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους) στο τέλος τον είδαμε να πατά γήπεδο και να κάνει μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Σίγουρα επιθετικά είναι κάτω από τα στάνταρ του, αλλά αμυντικά μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου μπορεί να κάνει την διαφορά.

Όταν ο Αταμάν απέναντι σε ψηλές ομάδες βάζει τον τον Χουάντσο π.χ στο 3, ο τελευταίος φέρνει δύναμη και μέγεθος στον Παναθηναϊκό.

Στην καλή του μέρα περιορίζει τα pick n roll των αντιπάλων κι εμποδίζει τον ψηλό τους να παίρνει μπάλα ώστε να παίξει με πλάτη ή να δημιουργήσει από μέσα προς τα έξω.

Ένας παίκτης που πληρώθηκε σαν σταρ και κατάντησε ρολίστας, όμως όσα κάνει δεν μπορεί να τα δώσει π.χ ο Ντίνος Μήτογλου που ναι μεν είναι ικανός ριμπάουντερ, όχι όμως τόσο καλός στις άμυνες θέσεις σαν τον Ίβηρα.

Ο τελευταίος αν κι αρχικά είχε να αντιμετωπίσει την δυσπιστία του κοινού, τώρα μπιζάρεται κι αποθεώνεται (βέβαια οι νίκες βοηθούν τους πάντες), με τον κόσμο να καταλαβαίνει ότι το κορμί του είναι απαραίτητο για τις μάχες της ρακέτας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News