Παναθηναϊκός: Πολλά τα χρόνια, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…

Final Four 2024: Ποσά εισιτήρια παίρνει ο Παναθηναϊκός και πώς θα... αυξηθούν

Τα δώδεκα χρόνια χωρίς παρουσία σε φάιναλ-φορ ήταν πολλά.  Το περιμέναμε ότι μετά την αποχώρηση Ομπράντοβιτς και τον ερχομό του ΔΝΤ στην χώρα μας θα χρειαζόταν να περιμένουμε καιρό για να ξαναδούμε μεγαλεία.

Κοτζάμ Ρεάλ π.χ περίμενε 20 χρόνια για να πάρει το 9ο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1995-2015), παρότι η εισροή εσόδων από το ποδοσφαιρικό τμήμα της επιτρέπει να έχει πάντα μεγάλη ρευστότητα. Είναι νόμος της ζωής πως την ακμή διαδέχεται η παρακμή και τούμπάλιν.

Τα προηγούμενα χρόνια το κλαμπ είχε μερικά εξαιρετικά ρόστερ και προπονητές που μπορούσαν όχι μόνο να πάνε στους τέσσερις κορυφαίους αλλά και να πάρουν το τρόπαιο (μιλάμε για τις ομάδες που είχες επί Πεδουλάκη το 2013, επί Πασκουάλ και Πιτίνο).

Το 2013, ζήσαμε τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα, τότε που στο τέταρτο ματς της σειράς βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ κοντά στις τριάντα χιλιάδες ψυχές.

Το 2017 η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ, αποδείχθηκε καλύτερη, το 2018 ήταν μεγάλη ευκαιρία, αλλά η Ρεάλ αποδείχθηκε εφτάψυχη, όπως και το 2019.

Το 2020 λόγω κορονοϊού όλα μπήκαν στην άκρη, ακολούθησε το …παρκάρισμα και τα έσοδα-έξοδα με αποτέλεσμα το 2021, το 2022 και το 2023 να θέλουμε να τα ξεχάσουμε με το κλαμπ να σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ και να παίρνει θέσεις που ήταν για την Πρόκομ, την Άλμπα και τη Βιλερμπάν.

Το σημείο-κλειδί ήταν η συμφωνία με την κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, εκεί το νερό μπήκε στο αυλάκι, ο DPG ενεργοποιήθηκε φουλ και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News