Παναθηναϊκός: Comeback του Εξάστερου σαν την εποχή Γκάλη

Όταν ο Γκάλης "εκτέλεσε" τον Άρη (vid)

Ότι πέτυχε φέτος η ομάδα μπάσκετ μπορεί να συγκριθεί μονάχα με αυτά που είδαμε την χρονιά 1993-1994. 

Τότε που ο Παναθηναϊκός ήταν εξαφανισμένος για δεκαετίες από το ανώτατο μπασκετικό στερέωμα και με Γκάλη-Βολκόφ-Βράνκοβιτς πήγε στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ.

Παρότι οι μεταγραφές από το πάνω ράφι “ούρλιαζαν” ότι οι Γιαννακόπουλοι ήθελαν τα πάντα και τα ήθελαν…χθες, υπήρχε δυσπιστία για το αν το κλαμπ θα τα κατάφερνε απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Ο Εξάστερος τα άλλαξε όλα το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ρόστερ, προπονητή, στελέχη. Καμία άλλη ομάδα δεν είδε φέτος τέσσερις πρωτοκλασάτους παίκτες της να μπαίνουν χειρουργείο.

Πρώτη προπόνηση με όλους τους αθλητές υγιείς παρόντες έγινε τον Φεβρουάριο, μέχρι τότε έλειπαν τουλάχιστον δυο καθε φορά.

Τι Σλούκας, τι Χουάντσο, τι Παπαπέτρου, τι Μήτογλου στο ξεκίνημα της σεζόν, τι Βιλντόζα. Στη συνέχεια πάλι απώλειες, πότε με τον Χουάντσο, πότε με τον Σλούκα.

Παρότι η ομάδα γνώρισε αμφισβήτηση κι υποβαθμιζόταν διαρκώς από οπαδούς της (που έτσι κι αλλιώς είναι στα όρια κατάθλιψης εδώ και δεκαετίες λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να ξεσπούν κατά δικαίων και αδίκων),την ώρα που την εκθείαζαν αντίπαλοι προπονητές και παίκτες, ολοκλήρωσε την δουλειά βαστώντας στις δικές της πλάτες ΟΛΟ τον σύλλογο.

Το κάνει με συνέπεια από το 1993 εξαιρουμένης της προηγούμενης τριετίας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News