Καλαϊτζάκης: «Είναι κάτι μαγικό αυτό που συμβαίνει, αυτά μας είπε ο Αταμάν στη πρώτη προπόνηση»

Καλαϊτζάκης: «Χάσαμε άρα διαγράφεται και η εμφάνισή μου»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four και αποκάλυψε την πρώτη ομιλία του Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sdna:

– Το είχες πει και πριν από το ματς ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει στο παρκέ περισσότερο και όχι τόσο πολύ στην τακτική. Ήταν η καρδιά και η ψυχή που έκαναν τη διαφορά;

«Το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά στο ποιος το ήθελε πιο πολύ. Είχαμε τον κόσμο, τον 6ο μας παίκτη για ακόμα μια φορά. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Το θέλαμε πάρα. Στην αρχή μπήκαμε και ήμασταν αγχωμένοι και είναι λογικό. Πολλοί από εμάς, πέρα από τον Σλούκα και τον Παπαπέτρου δεν έχουν παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια. Όποτε ήμασταν αρκετά αγχωμένοι στην αρχή, αλλά αυτοί οι δύο θεωρώ μαζί με τον Χουάντσο μας έσωσαν μία ηρεμία. Όπως έχω πει ξέρω τι πρέπει να κάνω, ξέρω σε τι είμαι καλός.

Το είχα πει ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη μαχητικότητα και δείξαμε ότι το θέλουμε πολύ. Μετά από 12 χρόνια στο Final Four, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Είναι πραγματικά απίστευτα συναισθήματα και στιγμές που θα θυμάσαι μια ζωή. Παρότι φτιαχτήκαμε ουσιαστικά φέτος. Αλλάξαμε το καλοκαίρι σχεδόν όλο μας το ρόστερ. Εγώ, ο Γκριγκόνις και ο Μαντζούκας ήμασταν οι μόνοι που μείναμε από πέρσι. Έγιναν πολλές αλλαγές και παρόλα αυτά είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι κάτι μαγικό, δεν μπορώ να περιγράψω αυτή την στιγμή τα συναισθήματά μου. Είμαι σε άλλο κόσμο, πολύ χαρούμενος».

– Ονειρευόσουν να παίξεις σε ένα Game 5 και το είχες δηλώσει. Έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, πήγατε στο Final Four. Πως το βίωσες;

«Το σκεφτόμουν να σου πω την αλήθεια και πριν το ματς όταν ήμουν στο λεωφορείο και ερχόμασταν στο ΟΑΚΑ και πραγματικά το λέω δεν θέλω να δείξω κάτι, ξέρω ποιος είμαι και δόξα Τω Θεώ οι γονείς μου με έχουν μάθει να είμαι ένα αληθινό παιδί και να λέω πάντα αλήθειες.

Από μικρό παιδί θυμάμαι, από το 2007 μέχρι και το 2012 που ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στο Final Four, θυμάμαι έβλεπα όλους τους αγώνες των πλέι οφ, έβλεπα όλα τα Final Four και όπως το έχω δηλώσει μετά από ένα παιχνίδι με τη Φενέρ αν θυμάμαι, ήμουν σπίτι και έβλεπα όλα τα παιχνίδια και δεν το είχα συνειδητοποιήσει.

Αφού τελείωσε το ματς άρχισα έτσι λίγο να το συνειδητοποιώ τι έχει γίνει. Ότι βρέθηκα όντως σε ένα Game 5 και βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Είναι απίστευτα συναισθήματα, πανηγυρίζουμε κάνα δύο μέρες και πάμε να πάρουμε το Final Four, πάμε να πάρουμε την Euroleague».

– Μέσα σε 365 μέρες ο Παναθηναϊκός έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Είσαι από τους παίκτες που ήταν και την περσινή σεζόν. Πως ήταν η μετάβαση και οι αλλαγές;

«Πέρυσι ήταν η πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Πριν από 10 μήνες όλοι ήμασταν στο ΟΑΚΑ και είδαμε τι έγινε με τη διακοπή του παιχνιδιού. Αλλά αν μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου, δεν τα παρατήσεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, όχι μόνο ατομικά αλλά και σαν ομάδα ο Θεός βλέπει και θα σε ανταμείψει. Πέρσι κάναμε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού, φέτος είμαστε στο Final Four».

– Από την αρχή ο κόουτς Αταμάν είχε κάνει λόγο για Final Four και το καταφέρατε. Ποιο ήταν το σημείο-κλειδί της σεζόν που άλλαξε το τσιπάκι;

«Ακόμα το θυμάμαι. Αλήθεια σου λέω. Στην πρώτη προπόνηση έλειπαν πολλοί παίκτες με την εθνική ομάδα, ήμασταν 8-9 παίκτες στην προπόνηση και ήρθε ο κόουτς Αταμάν, έκατσε στο κέντρο και είπε ότι δεν θα βάλουμε μικρούς στόχους, θα βάλουμε μεγάλους στόχους και ο πρώτος μας στόχος είναι να βρεθούμε στα πλέι οφ και μετά να πάμε να πάρουμε το Final Four. Το πρώτο βήμα έγινε. Πάμε να πάρουμε το Final Four.

Τώρα το παιχνίδι που νομίζω τα άλλαξε όλα ήταν το σουτ του Γκριγκόνις μέσα στο Μονακό. Σε μια δύσκολη περίοδο με 2 σερί ήττες νομίζω στην Euroleague και σε ένα δύσκολο μομέντουμ, βρέθηκε ο Γκριγκόνις και έβαλε ένα μεγάλο σουτ, όποτε αρχίσαμε και ανεβαίναμε και νομίζω ήμασταν κάπου στις θέσεις 8-10. Και από εκείνο το σουτ άλλαξαν όλα και το πιστέψαμε και βρεθήκαμε μετά να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News