Παναθηναϊκός: Πριν μιλήσετε για τον Λεσόρ...

Παναθηναϊκός: Πριν μιλήσετε για τον Λεσόρ...

Αν χανόταν το ματς με την Μακάμπι οι περισσότεροι αυτόν θα έδειχναν ως υπαίτιο.

Πάρα πολλές χαμένες βολές, αλλά ο Ματίας Λεσόρ παίζει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ από το ξεκίνημα της χρονιάς, αφού ο Μπαλτσερόφσκι είναι διακοσμητικός και ο Αντετοκούνμπο είναι για λίγα λεπτά.

Ο Γάλλος επί 37 λεπτά …κοπανιόταν με τους αντίπαλους ψηλούς, έχασε μεν πολλά σουτ από τα  4 μέτρα, αλλά φόρτωσε φάουλ την Μακάμπι και τέλειωσε ουκ ολίγες φάσεις για να μην αναφέρουμε τα επιθετικά που άρπαξε.

Ο Εργκίν Αταμάν ήθελε πολύ τον αθλητή το καλοκαίρι και τέλος Ιούνη ο ιδιοκτήτης τον άρπαξε μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα. Το βράδυ της 26ης Ιουνίου η ισπανική ομάδα έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση του, υπερκαλύπτοντας την αρχική πρόταση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Έδωσε μάλιστα 100.000 ευρώ παραπάνω στον παίκτη σε μονοετές συμβόλαιο. Οι Καταλανοί ειχαν κάνει πρόταση και στον Κέβιν Πάντερ (όπως και ο Παναθηναϊκός) κι ήταν σίγουροι ότι θα έπαιρναν πακέτο τους αθλητές. Ο DPG πήρε προσωπικά το θέμα μετά την απόφαση Πάντερ να υπογράψει ανανέωση στην Παρτιζάν και έκανε all in.

Οι πράσινοι γνώριζαν ότι βάζοντας τον Γάλλο σέντερ στη φαρέτρα του Αταμάν θα είχαν παίκτη με σκορ, παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έφεση στα ριμπάουντ, ταχύτητα αλλά και προσήλωση στην άμυνα. Δεν μπορούσαν λοιπόν να τον αφήσουν να πάει και αυτός στη Βαρκελώνη. Ήταν πρωτίστως αγωνιστικό το ζήτημα αλλά και πρεστίζ.

Ο Γιαννακόπουλος έκανε ρελάνς, ο Παναθηναϊκός από εκεί που έδειχνε να έχει χάσει την κούρσα, όχι μόνο επέστρεψε στην πίστα της διαπραγμάτευσης, αλλά ξεπέρασε και το εμπόδιο των Καταλανών. Ο Λεσόρ χωρίς περαιτέρω συζήτηση είπε το ναι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News