Σαν σήμερα: O Παναθηναϊκός κατακτά το τρίτο αστέρι στην Μπολόνια

Κουτλουάι

Σαν σήμερα, στις 5/5/2002 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία του την κορυφή της Ευρώπης.

Στον επικό τελικό του Final Four που διεξήχθη στην Μπολόνια της Ιταλίας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την οικοδέσποινα Κίντερ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως καθοδηγητή από τον πάγκο, αντιμετώπισαν τη δύσκολη πρόκληση με αποφασιστικότητα και αίσθημα ψυχικής δύναμης.

Έτσι, κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα με σκορ 89-83, κατακτώντας τον τρίτο τους τίτλο στην Ευρώπη.

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα έκανε την διαφορά καθώς σημειώνοντας 26 πόντους στον ημιτελικό κόντρα στην Μακάμπι και 21 πόντους κόντρα στην Κίντερ στον τελικό.

Τρομερό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Κουτλουάι, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, έχοντας μάλιστα και το κρίσιμο σουτ στο τελευταίο λεπτό, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα πέντε πόντων (80-85).

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο νεαρός τότε σέντερ έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο σημειώνοντας 12 πόντους και κρατώντας τον Γκρίφιθ μόλις στο ένα καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 48-40, 61-64, 83-89.

ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Ετόρε Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27 (3), Μπεσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10 (2), Φροζίνι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3 (1), Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23 (2), Γιάριτς 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (1), Καλαϊτζής, Ρότζερς 7 (2), Μουλαομέροβιτς 6, Μποντίρογκα 21 (1), Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22 (4), Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ.

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News