Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Αυτό πρέπει να προσέξει ο Αταμάν

Αταμάν: Ατάκα για τη φάση της ένστασης - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου

Ο Εργκίν Αταμάν ίσως χρειαστεί απόψε να ρισκάρει με τον Πάνο Καλαϊτζάκη. Ο μικρός είναι καλός αμυντικός και μπορεί να οδηγήσει μακριά από τα καλά του σημεία τον Λορέντζο Μπράουν.

Με τον νεαρό Έλληνα να κυνηγά τον πολύπειρο γκαρντ γύρω από τα σκριν, ανεβάζοντας την πίεση την ώρα που ο αντίπαλός περιμένει μπάλα για να δημιουργήσει, ίσως η Μακάμπι αποκτήσει θέμα.

Με αντιπάλους Βιλντόζα και Σλούκα ο Μπράουν «ψάχνει» τις αλλαγές στη κορυφή της ρακέτας, μπορούμε να πούμε ότι τις επιδιώκει κιόλας διαβάζοντας το κορμί του αντιπάλου και πηγαίνοντας στη σωστή κατεύθυνση ώστε να «τσιμπήσει» τον αμυντικό και να τον πάρει μαζί του, δημιουργώντας χώρο προς εκμετάλλευση.

Ο τρόπος που ο Μπράουν κινεί όλη την επίθεση των Ισραηλινών είναι υποδειγματικός και τολμούμε να γράψουμε ότι αν ο Αταμάν βρει αντίδοτο πάνω του, η Μακάμπι δεν καθαρίζει σήμερα ακόμα κι αν π.χ ο Μπάλντουιν σκοράρει 30 πόντους!

Το διάβασμα και η εφαρμογή του πλάνου από τον Μπράουν είναι άψογα, αυτός είναι ο παίκτης που πρέπει να πιέσεις περισσότερο.

Προαπαιτούμενο για να μπορείς να ελέγξεις το τέμπο και να μπορέσεις να επιβάλεις το δικό σου, έχοντας παράλληλα καλύτερη κυκλοφορίας της μπάλας και επιστροφές στην άμυνα, βασικά στοιχεία για να παγιώσεις παράσταση επικράτησης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News