Μακάμπι-Παναθηναϊκός: Απάντησε για τη ένσταση και τις φάσεις ο Τοντ Γουόρνικ

Μακάμπι-Παναθηναϊκός: Απάντησε για τη ένσταση και τις φάσεις ο Τοντ Γουόρνικ

O πρώην διαιτητής και προπονητής διαιτητών, Τοντ Γουόρνικ, ανέλυσε τις φάσεις για τις οποίες κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μετά το ματς με τη Μακάμπι.

Ο πρώην top επιπέδου διαιτητής στην Ευρώπη και προπονητής διαιτητών, Τοντ Γουόρνικ, ανέλυσε στο BasketNews τις φάσεις για τις οποίες κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μετά το ματς με τη Μακάμπι.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη φάση με το κόψιμο του Λεσόρ στον Λορέντζο Μπράουν τόνισε πως ορθά δεν μέτρησε το καλάθι του γκαρντ της Μακάμπι, καθώς ο Γάλλος ψηλός ακούμπησε μεν το ταμπλό, όχι όμως με αντικανονικό τρόπο και χωρίς να επηρεάσει την πορεία της μπάλας.

Από την άλλη, ωστόσο, επεσήμανε ότι σωστά οι διαιτητές αποφάσισαν να δώσουν τζάμπολ και όχι την κατοχή στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, αφού την ώρα που έγινε το αρχικό σφύριγμα για να μετρήσει το καλάθι του Μπράουν, δεν υπήρχε ξεκάθαρη κατοχή της μίας ή της άλλης ομάδας, επομένως ο κανονισμός ορίζει τζάμπολ.

Σχετικά με την άλλη αμφισβητούμενη φάση, η οποία έλαβε χώρα στα 56 περίπου δευτερόλεπτα, ο Γουόρνικ δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του «τριφυλλιού».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News