Άγγιξε το «break» ο Παναθηναϊκός, 2-1 στη σειρά η Μακάμπι

Άγγιξε το «break» ο Παναθηναϊκός, 2-1 στη σειρά η Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός Aktor επέστρεψε από την «κόλαση» στο 4ο δεκάλεπτο, ισοφάρισε σε 83-83, ο Γκραντ έκανε κακή επιλογή φάουλ, ο Ναν αστόχησε στο τελευταίο σουτ και εν τέλει το Τριφύλλι ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τη Μακάμπι.

Η Μακάμπι με ορμή στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-0 στο παιχνίδι με τον Κόλσον να δημιουργεί πρόβλημα στον Γκριγκόνις. Ο Ναν με ένα άστοχο σουτ και ένα λάθος άφησε τη θέση του στον Σλούκα. Το Τριφύλλι πήρε challenge για βολές σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Παπαπέτρου, αλλά δεν δικαιώθηκε. Οι γηπεδούχοι από το πρώτο πεντάλεπτο συμπλήρωσε πέντε ομαδικά φάουλ, ο Μήτογλου εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση (11-8).

Οι «πράσινοι» έχασαν το αμυντικό ριμπάουντ, ο Ριβέρ συνδέθηκε με το καλάθι (13-9). Ο Λεσόρ ξεκίνησε με 1/4 βολές στο Βελιγράδι. Μετά από φάουλ σε διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Γάλλος σέντερ άφησε τη θέση του στον Αντετοκούνμπο. Ο τελευταίος δεν δικαίωσε τον Αταμάν, ο οποίος έκανε τρεις αλλαγές με την είσοδο των Μπαλτσερόφσκι, Ναν και Γκριγκόνις.

Οι Ισραηλινοί πήγαν στο +10 από τη γραμμή των βολών με τον Σόρκιν (21-11). Ο Ναν προχώρησε σε δεύτερο λάθος και αντικαταστάθηκε εκ νέου από τον Τούρκο τεχνικό. Γκριγκόνις και Σλούκας δεν σημείωσαν το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στη βραδιά και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-11.

Ο Παπαπέτρου βρήκε λύση με μακρινό σουτ, όμως, πάτησε τη γραμμή (23-13). Ο Ριβέρο βρήκε τον στόχο μπροστά στον Μπαλτσερόφσκι. Ο Βιλντόζα πέτυχε το πρώτο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό, ο Γουέμπ απάντησε (28-16). Ο πιο σταθερός παίκτης των «πρασίνων», ο Παπαπέτρου ευστόχησε από τα 6,75 (28-19).

Από λάθος της Μακάμπι ο Βιλντόζα μοίρασε ασίστ στον Γκριγκόνις που βρήκε εύκολο καλάθι για το τάιμ άουτ του Κάτας (28-21). Ο Ναν μπήκε στον πίνακα των σκόρερ, κέρδισε και το φάουλ, όμως, αστόχησε για 2η φορά στη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα μετά το εντός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου.

Οι διαιτητές τιμώρησαν τον Γουέμπ (4) με τεχνική ποινή σε κερδισμένο φάουλ του Λεσόρ κάτω από το καλάθι των Ισραηλινών (34-23). Ο Ναν πήρε μπροστά και ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 8 (34-26). Ο Νίμπο κάρφωσε στη ρακέτα, ο Βιλντόζα πυροβόλησε ξανά για τρεις (36-29). Η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και ο Νίμπο έκανε τη ζημιά ανενόχλητος (41-29). Ο Νίμπο ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 15 (44-29).

Ο Ριβέρο εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των πρασίνων κάτω από το καλάθι, ο Μήτογλου πέτυχε τρίποντο-ανάσα για τον Παναθηναϊκό (46-34). Από επιθετικό ριμπάουντ του Σλούκα ο Ναν μείωσε σε μονοψήφιο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (46-37).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο β’ ημίχρονο με λάθος του Μήτογλου (πάτημα γραμμής). Ο Ναν από ατομική προσπάθεια έφτασε εύκολα ως το καλάθι (46-39). Ο Κάτας απέτυχε σε challenge σε αντίστοιχη φάση που δεν δικαιώθηκε και ο Αταμάν. Ο Κόλσον έβαλε απίθανο τρίποντο – φάουλ στο μακράρισμα του Παπαπέτρου (52-39). Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε ξεμαρκάριστο τρίποντο, ο Νίμπο «κέρδισε» τον Μήτογλου (54-39).

Με επιμέρους σκορ 11-2 η Μακάμπι ανέβασε την απόσταση στο +18 (57-39). Ο Μήτογλου έγινε διψήφιος και κατέβασε το σκορ στο -13 για τους πράσινους (57-44). Ο Νίμπο ανέβηκε στους 15 σε μια ακόμη φάση που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν οι ψηλοί του Παναθηναϊκού (59-44). Ο Ναν χρεώθηκε με αντι-αθλητικό φάουλ στην επόμενη φάση. Το Τριφύλλι στη συνέχεια αντιστάθηκε.

Ο Παπαπέτρου ευνοήθηκε και εκτέλεσε για τρεις στο τελευταίο λεπτό του γ’ δεκαλέπτου (64-56), όμως, δεν βγήκε η τελευταία άμυνα και ο Μπράουν τιμώρησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (67-56). Ο Ναν με το δεύτερό του τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ στο 69-59 στο 31′. Ο Βιλντόζα με 3/3 τρίποντα έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι (69-62). Ο Μπράουν πέρασε στο διάδρομο και ανάποδο λέι απ έκανε το 71-63.

Η Μακάμπι έφτασε στο 4ο ομαδικό φάουλ στο 33′. Ο Παπαπέτρου με μια έξυπνη κίνηση πήγε στους 14 πόντους, ο Μπράουν συνεργάστηκε με τον Νίμπο (75-65). Ο Γκραντ υπέπεσε σε νέο λάθος για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπράουν εξελίχθηκε σε παράγοντας για τη Μακάμπι επαναφέροντας τη διαφορά στο +13 για την «ομάδα του λαού». Ο Ναν με νέο τρίποντο έκανε το 78-68.

Ο Λεσόρ γύρισε και σκόραρε με αντίπαλο τον Κλίβελαντ σε μια δυναμική προσπάθεια με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να χειροκροτεί (78-70). Ο Ναν αστόχησε σε δύο πολύ σημαντικές επιθέσεις, ο Νίμπο κάρφωσε για πολλοστή φορά (81-70). Ο Βιλντόζα έκοψε μπάλα, φάουλ καταλόγισαν οι διαιτητές.

Η Μακάμπι έξυπνα έστειλε τον Λεσόρ στη γραμμή των βολών, ο οποίος δυσκολεύεται όλο το βράδυ να βρει τον στόχο. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε season high με 18 πόντους (81-74). Ο Κόλσον έκανε παράβαση στην επαναφορά της μπάλας. Ο Ναν μείωσε στους 4 με απίθανο τρίποντο στην αναμέτρηση (81-77). Οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο με τον Λεσόρ (81-79).

Ο Κόλσον βρήκε στόχο (83-79). Ο Ναν με νέα βόμβα μείωσε στον πόντο. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με 4-0, οι διαιτητές ακύρωσαν το καλάθι της Μακάμπι και έδωσε τζάμπολ (83-83). Η τελευταία επίθεση πήγε στη Μακάμπι, ο Γκραντ έκανε φάουλ στον Μπράουν στα 5,9. Ο Γκραντ έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Μπράουν (85-83).

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-37, 67-56, 85-83

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ, Γουέμπ, Σόρκιν, Μπράουν, Ντιμπαρτολομέο, Ριβέρο, Κοέν, Τόμασον, Νίμπο, Μπλατ, Κόλσον, Μάγερ

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Σλούκας, Γκραντ, Βιλντόσα, Αντετοκούνμπο, Ναν, Καλαϊτζάκης, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Μαντζούκας, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News