Ρομπόλης: «Μεγάλο πλήγμα η απουσία Χουάντσο για Παναθηναϊκό - Οι λόγοι»

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Με τέτοιες εμφανίσεις μένει στον Παναθηναϊκό!

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Χρήστος Ρομπόλης μίλησε για την απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ τουλάχιστον στο ματς της Τρίτης με τη Μακάμπι και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αυτή η απουσία αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο δημοσιογράφος στον sportfm:

«O Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι αλήθεια πως δεν ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν στις δικαιολογημένα μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Οι λόγοι ήταν πολλοί και έχουν αναλυθεί, ωστόσο ο Ισπανός εδώ και πάνω από έναν μήνα ήταν καλύτερος από ποτέ. Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα τον στερηθεί μετά το Game 2 τουλάχιστον και στο Game 3 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs καθώς θα υποβληθεί σε εξετάσεις στην Ισπανία.

Η απουσία του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, ακόμη περισσότερο απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο. Οι «πράσινοι» είναι σαφές πως θα πρέπει να ματσάρουν την ενέργεια και αθλητικότητα των αντιπάλων τους και η παρουσία του Ισπανού αποτελούσε ένα σημαντικό όπλο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο 29χρονος άσος μπορεί να έχει πετύχει μόλις 4 πόντους συνολικά (!) στα τρία παιχνίδια φέτος απέναντι στην ομάδα του λαού, ωστόσο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι προφανές πως δεν έχει ανάγκη τόσο τους πόντους του, όσο τα πράγματα που δίνει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, κυρίως αμυντικά.

Κι εξηγούμαστε:

-ο Χουάντσο έχει τη μεγαλύτερη αμυντική επίδραση από κάθε άλλον «βασικό» παίκτη του Παναθηναϊκού. Με εκείνον στο παρκέ, η ομάδα του δέχεται μόλις 104,9 πόντους ανά 100 κατοχές, αριθμό που ξεπερνούν μόνο οι ρολίστες περιορισμένου χρόνου Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (104,8) και Κώστας Αντετοκούνμπο (100).

-ο Χουάντσο είναι καθοριστικός στη συγκομιδή ριμπάουντ του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός μαζεύει το 17,9% των διαθέσιμων αμυντικών όσο βρίσκεται στην πεντάδα και μόνο ο Ντίνος Μήτογλου (19,5%) έχει μεγαλύτερο ποσοστό. Στα επιθετικά ριμπάουντ το αντίστοιχο ποσοστό του είναι 8,2%, μικρότερο μόνο από αυτά των Κώστα Αντετοκούνμπο (12,8%), Ματίας Λεσόρ (10,1%) και Όλεκ Μπαλτσερόφσκι (8,5%). Συνολικά, στα ριμπάουντ, αμυντικά κι επιθετικά δηλαδή, όταν ο Χουάντσο είναι στην πεντάδα ο ίδιος παίρνει το 13,2% των διαθέσιμων, πίσω μόνο από τον Μήτογλου (13,8%) και τον Αντετοκούνμπο (13,5%).

-ο Χουάντσο είναι από τους πιο ωφέλιμους παίκτες όσο βρίσκεται στο παρκέ. Στο χρόνο που αγωνίζεται, η ομάδα του είναι στους +9,9 πόντους ανά 100 κατοχές. Από τους «βασικούς», μεγαλύτερη επίδραση έχουν μόνο ο Κώστας Σλούκας με +10,1 και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με +13,6, αλλά ο δεύτερος σε πολύ μικρότερο όγκο παιχνιδιών.

Πέρα από τα προηγμένα στατιστικά που όμως δείχνουν πολλά, η απουσία του Χουάντσο έχει και προφανείς συνέπειες στο ροτέισον για τον Παναθηναϊκό. Ο Παπαπέτρου θα κληθεί να πάρει λεπτά και στο «4» (κι όχι μόνο στο «3» όπου έκανε εξαιρετική δουλειά στο Game 2), καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική πίσω από τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος πιθανώς να πάρει και λίγο χρόνο στο «5». Εκτός κι αν ο Εργκίν Αταμάν αποφασίσει να ενεργοποιήσει τον Λευτέρη Μαντζούκα που είναι εκτός rotation φέτος στην Ευρωλίγκα. Ή επιλέξει κάτι πιο… ριζοσπαστικό, με τον Λεσόρ στο «4» και στο «5» τον Αντετοκούνμπο ή ακόμη και τον Μπαλτσερόφσκι.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News