Πρώην διαιτητής της Ευρωλίγκα δικαίωσε τον Αταμάν για τις διαμαρτυρίες στο Game 1 (vid)

Πρώην διαιτητής της Ευρωλίγκα δικαίωσε τον Αταμάν για τις διαμαρτυρίες στο Game 1 (vid)

O πρώην διαιτητής της Euroleague Τοντ Γουόρνικ δικαιώνει τον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν που τα έβαλε με την διαιτησία στο Game 1 κόντρα στην Μακάμπι, ενώ επισήμανε πως καμία από τις δυο φάσεις του Μπόλντγουιν δεν έπρεπε να δοθούν βολές

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτά είναι plays που το ΝΒΑ τα έχει ξεφορτωθεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Ο Μπαλντγούιν δεν είχε καμία πρόθεση να σουτάρει τρίποντο από τη μέση του γηπέδου», αναφέρει αρχικά ο παλιός διαιτητής και στη συνέχεια αναλύει:

«Όπως μπορούμε να δούμε στην πρώτη φάση υπάρχει ένα φάουλ του Αντετονκούνμπο. Ο διαιτητής που έχει την καλύτερη οπτική γωνία δεν δείχνει στο σφύριγμά του ότι ο παίκτης είναι σε προσπάθεια για σουτ.

Το φάουλ το δείχνει ο διαιτητής που είναι στη μεσαία γραμμή όμως βλέπει την πλάτη του Αντετοκούνμπο και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να δει την επαφή και πότε έγινε η επαφή αυτή.

Πρώτα δείχνει ο διαιτητής αυτός ότι είναι σε προσπάθεια για σουτ ο παίκτης, αν και δεν έχει καλή οπτική γωνία και μετά ως καλό μέλος της ομάδας ο άλλος διαιτητής δείχνει και αυτός το φάουλ. Η επαφή όμως είναι πριν τελειώσει την ντρίμπλα του ο Γουέιντ», αναφέρει και συνεχίζει:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ο παίκτης είναι αρκετά μακριά από το καλάθι, ο Γουέιντ απλώς οσμίζεται αυτές τις φάσεις και τι θα γίνει και προσπαθεί να δείξει ότι είναι σε μια διαδικασία να σουτάρει. Μετά την επαφή απλώς πετάει τη μπάλα και ο διαιτητής δίνει τρεις βολές. Δυστυχώς δεν είναι μια σωστή απόφαση για τους διαιτητές ο Μπολντγουίν δεν είναι σε διαδικασία για σουτ όταν του γίνεται φάουλ.

Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε αυτές τις φάσεις. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο παίκτης είναι σε διαδικασία να σουτάρει όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Και οι κανονισμοί και αυτοί ορίζουν ότι ο παίκτης πρέπει να έχει τελειώσει την ντρίπλα και να είναι κίνηση άλματος.

Θα έπρεπε να δώσει απλώς ένα φάουλ στον Αντετοκούνμπο, που θα σήμαινε 2 βολές γιατί ήταν το 5ο ομαδικό φάουλ στην περίοδο. Έχουμε άλλη μια φάση ίδια. Ο Γουέιντ οσμίζεται το φάουλ ότι… έρχεται»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News