ΣΕΠΚ: Γιατί στηρίζει τον Μπαρτζώκα και αντιμετώπισε μονόπλευρα το ζήτημα;

ΣΕΠΚ: Γιατί στηρίζει τον Μπαρτζώκα και αντιμετώπισε μονόπλευρα το ζήτημα;

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στοχοποίησε παράγοντα ομάδας (σ.σ Δημήτρη Γιαννακόπουλο) και αντιμετώπισε μονόπλευρα το ζήτημα που προέκυψε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μετά το ντέρμπι των αιωνίων στο TOP 6.

Όπως φαίνεται, έχει κι άλλη… κατηφόρα στο ελληνικό μπάσκετ με τον «Μπαρτζωκισμό» να επιβάλλεται κατά κράτος στο τοξικό περιβάλλον του αθλήματος.

Ο ΣΕΠΚ, λοιπόν, εμμέσως πλην σαφώς, καταλόγισε ευθύνες μόνο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την όλη «σκόνη» που σηκώθηκε από το βράδυ της Δευτέρας και μετά το ντέρμπι των αιωνίων στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Από την ανακοίνωσή του ο εν λόγω Σύνδεσμος έβγαλε «λάδι» τον ερυθρόλευκο τεχνικό, καθώς έλαβε πλήρως τη στήριξή του μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού Aktor, βγάζοντας μοναδικό φταίχτη τον ισχυρό άνδρα του Τριφυλλιού.

Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά, παράγοντας ομάδας να μπαίνει στο στόχαστρο του συνδέσμου προπονητών (!). Φυσικά, δεν έγινε αναφορά για τα… κατορθώματα του προπονητή των «ερυθρολεύκων» εκείνο το βράδυ στο Μαρούσι.

Προκλήσεις, βρισιές, προσβολές σε παίκτες (σκηνικό με Παπαπέτρου), απαντήσεις στον κόσμο, επιθέσεις ακόμα και σε στελέχη του Παναθηναϊκού (σ.σ στον team manager, Σάββα Αρώνη).

Βέβαια, η τοποθέτηση του Συνδέσμου είναι… μονόπλευρη. Για την ιστορία, πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος δε χαίρει εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των προπονητών, καθώς οι περισσότεροι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο εν λόγω εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

«Με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εις βάρος του μέλους του ΣΕΠΚ, κ. Γιώργου Μπαρτζώκα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο ΣΕΠΚ στηρίζει το μέλος του, κ. Γιώργο Μπαρτζώκα.

Είναι γεγονός ότι οι αγώνες μεταξύ κορυφαίων ομάδων χαρακτηρίζονται από ένταση και διαφωνίες.

Ανεξάρτητα από το δικαιολογημένο ή όχι της έντασης και των μορφών έκφρασής της, οτιδήποτε συμβαίνει σε μια αναμέτρηση θα πρέπει να μένει εκεί και να λήγει άμα τη ολοκληρώσει του σαρανταλέπτου.

Για οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν τα αρμόδια όργανα και οι θεσμοθετημένοι φορείς προκειμένου να αποφασίσουν για τις ποινές, εφόσον αυτές κριθούν απαραίτητες.

Οι ύβρεις και οι καταγγελίες εναντίον προσώπων μέσω των social media και των ανακοινώσεων δεν αποτελούν λύση, ούτε βοηθούν τον αθλητισμό. Αντίθετα, επιτείνουν τις διαφωνίες και ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Όλα αυτά δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, ο οποίος πρέπει να ενώνει και να αποτελεί το παράδειγμα για την κοινωνία μας.

Ο φανατισμός και οι επιθετικές συμπεριφορές οδηγούν σε παρεκτροπές και συνέπειες, που μπορούν να αποδειχθούν απρόβλεπτες.

Γι αυτόν τον λόγο, παρακαλούμε άπαντες να λειτουργούν με περισσότερη σύνεση και ηρεμία, τόσο στη διάρκεια των αγώνων όσο και μετά από την ολοκλήρωσή τους.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News