Παναθηναϊκός: Ζέλικο Ρέμπρατσα, MVP ετών 52

Παναθηναϊκός: Ζέλικο Ρέμπρατσα, MVP ετών 52

Γενέθλια έχει σήμερα ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Γεννημένος στις 9 Απριλίου του 1972 στην Πριγκρέβιτσα άφησε το δικό του, ανεξίτηλο στίγμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία και στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα απετέλεσε «εκλεκτό» του Ομπράντοβιτς για την ρακέτα του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια. Ο «Ζέλε» αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τις σεζόν 1999-2000 και 2000-2001 με τον οποίο κέρδισε 2 πρωταθλήματα και 1 τρόπαιο Ευρωλίγκας (το 2000).

Μάλιστα στον τελικό της διοργάνωσης το 2000,στην Θεσσαλονίκη, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα οδηγώντας την ομάδα του στον τίτλο.

Την επόμενη χρονιά είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στον τελικό, αλλά αυτήν την φορά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το back-to-back και πάλι κόντρα στην ομάδα του Ισραήλ. Μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 6 χρόνια με επιτυχία παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Ο Σέρβος ήταν ένας εξαιρετικός πίβοτ που όμως άργησε να…λυθεί στην Αθήνα. Οι συγκρίσεις του με το Ντίνο Ράτζα τον είχαν διαλύσει ψυχολογικά κι άρχισε να παίρνει μπρος από την άνοιξη του 2000 και μετά όπου ήταν ασταμάτητος, με αποκορύφωμα τις μεγάλες μάχες που έδωσε το 2001 στους τελικούς της Basket league απέναντι στον Κροάτη σταρ που φορούσε τα ερυθρόλευκα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News