Παναθηναϊκός: Μπασκετική παράσταση 6 αστέρων!

Παναθηναϊκός: Μπασκετική παράσταση 6 αστέρων!

Αν έλειπαν και τα τόσα ελεύθερα τρίποντα των Γερμανών θα ήταν όλα τέλεια. Παίζει όμως και ο αντίπαλος μπάσκετ, ας μην είμαστε υπερβολικοί.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη (άλλη μια) που γεμίζει με αέρα αυτοπεποίθησης μια ομάδα μηνών (για να μην ξεχνιόμαστε) που έχει κάνει διαδοχικές υπερβάσεις.

Μας άρεσε που στο Μόναχο ο κόουτς έδωσε την ευκαιρία σε μπόλικο κόσμο να παίξει. Όσο περισσότεροι παίκτες ενεργοποιούνται προς την τελική ευθεία, τόσο το καλύτερο.

Σκοπός για το τριφύλλι είναι να βρει plan b και δικλείδες για να μπορεί να βγάζει γρήγορα το κάρο από τη λάσπη στη διάρκεια ενός 40λεπτου, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Απολαυστικοί κόντρα στη Μπάγερν Παπαπέτρου-Χουάντσο, wings που μπορούν να αμυνθούν καλά χαμηλά, με μούσκουλα, αλτικότητα, ταχύτητα, παιχνίδι μέσα-έξω.

Η ενεργητικότητα τους ανέβασε το επίπεδο έντασης κι επιτέλους μιλάμε για διεθνείς άσους, με πολλά παράσημα στο μπάσκετ που είναι αστείο να κρίνονται λίγοι, όταν τόσα χρόνια στα παρκέ δίνουν απαντήσεις.

Εμφανίστηκε και ο Λούκα Βιλντόζα που πριν το τζάμπολ έλεγε ότι προσπαθεί να συνηθίσει τον ρόλο του 7ου-8ου παίκτη.

Η ορμή του δεν είναι εύκολο να χαλιναγωγηθεί αρκεί να παραμείνει “ζεστός” όταν τον χρειαστείς για να σε ξεκολλήσει στο επιθετικό κομμάτι.

Το σχήμα με τρία γκαρντ δίνει σημαντικό πλεονέκτημα (κι επιλογές) στην επίθεση όταν δεν είναι στατικό –ειδικά όταν η μπάλα φύγει όπως πρέπει από τα χέρια του Σλούκα, ωστόσο ο Αργεντινός …σβούρας έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του και είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News