«Δεν είναι καθόλου εύκολα τα όσα έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός, turning point της σεζόν ο Ναν»

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ηλίας Καντζούρης μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός: Tο τρικ του Αταμάν με Σλούκα και Ναν

Αναλυτικά όσα είπε μιλώντας στο EOK WebRadio:

Για τον Παναθηναϊκό: «Μετά από αρκετά χρόνια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αρκετά κοντά στο να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτόν. Το ΟΑΚΑ φέτος ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι καθόλου εύκολο μια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα και καινούργιο προπονητικό team να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα έτσι όπως το έκανε ο Παναθηναϊκός, άρα και σε αυτούς αξίζει μεγάλο credit. Κάνοντας και την κίνηση του Ναν, που τη θεωρώ turning point μέσα στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό που μένει να δούμε είναι να κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, να πάρει το πλεονέκτημα και να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην… ώρα της αλήθειας, στα play-offs».

Για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού μέσα στη σεζόν: «Στην αρχή είχε κάποια “ups-and-downs”, αλλά θα ήταν αφύσικο μια ομάδα με τόσα καινούργια πρόσωπα να παίζει σε ένα πραγματικά καλό ρυθμό και σε ένα υψηλό επίπεδο απ’ την αρχή της σεζόν. Βρέθηκε η χημεία της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι προπονητές βρήκαν τον τρόπο για να ταιριάξουν όλα τα καινούργια κομμάτια της ομάδας και αυτό φάνηκε και με τα αποτελέσματα μέσα στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστιες νίκες. Όταν έπρεπε πήρε σχεδόν όλα τα ματς που έπρεπε να πάρει και αυτό δείχνει κάτι για το χαρακτήρα τον οποίον “χτίζει” αυτή η ομάδα εντός, αλλά και εκτός έδρας. Για παράδειγμα, η νίκη επί της Βίρτους ήταν πραγματικά μια νίκη χαρακτήρα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η Ρεάλ θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στη regular season. Κάνει μια “κοιλιά”, αλλά θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη. Το αν θα είναι κάτι παροδικό ή θα εξακολουθήσει να μην έχει τόσο καλή απόδοση θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Αν θα έλεγα ότι περίμενα περισσότερα πράγματα από μια ομάδα, αυτή θα ήταν η Αρμάνι. Το Μιλάνο έκανε πάλι μια τεράστια επένδυση και δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα. Επίσης, περίμενα περισσότερα και απ’ την Παρτίζαν, η οποία μπορεί να μπει μέσα στα play-in. Αν βρεθεί στα play-offs, θα είναι ένας πάρα πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για όποιον τη βρει μπροστά του. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στην Ευρωλίγκα τα οποία είναι λεπτομέρειες και μπορούν να κρίνουν θετικά ή αρνητικά ολόκληρες χρονιές ομάδων. Οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερο βάθος και είναι πραγματικά δυνατές πνευματικά, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν προς τους στόχους τους».

Exit mobile version