Το να περιμένεις θαύματα είναι αφόρητο

Το να περιμένεις θαύματα είναι αφόρητο

Ο Εργκίν Αταμάν ζει φέτος μια σεζόν που νομίζουμε δεν έχει τύχει σε κανένα προπονητή τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Εκτός αν θυμάστε εσείς άλλον κόουτς που να πήρε τον 17ο της βαθμολογίας και μέσα σε 5 μήνες να τον ανέβασε 2ο!

Ακόμα κι έτσι ο περίγυρος λέει (άσχετα αν τόσο ο προπονητής όσο και ο ιδιοκτήτης πιστεύουν στην κατάκτηση τίτλων άμεσα) πως για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα Ευρώπης πρέπει από εδώ και πέρα να κάνει σεζόν που να αγγίζει το τέλειο.

Το τριφύλλι π.χ κάνει το καλύτερο του πρωτάθλημα στην Basket League αλλά ακόμα κι έτσι η ομήγυρη θεωρεί ότι απέναντι στον Ολυμπιακό και τους…διαιτητές του, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στα πλέι-οφ.

Ως τώρα ο Εξάστερος έχει πάρει ματς μεγάλου κουράγιου (με την Μπάρτσα, με την Ρεάλ στη Μαδρίτη, με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο), έχει αναδείξει παίκτες (Γκριγκόνις, Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Αντετοκούνμπο), η πρόοδός του είναι εμφανής και πάλι όμως υπάρχει βεβαιότητα σε πολλούς ότι επειδή οι ρέφερι (σε Ελλάδα και Ευρώπη) τον εχθρεύονται, πρέπει να κάνει διαρκώς υπερβάσεις.

Για ένα σοβαρό, πρακτικό, δουλευτερά και έξυπνο προπονητή, όπως ο Τούρκος, το να περιμένει θαύματα (δηλαδή νίκες που δεν έχουν να κάνουν σχεδόν καθόλου με τη δική του δουλειά και παρέμβαση) πρέπει να είναι κάτι αφόρητο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News