Παναθηναϊκός: Ο Εξάστερος είναι το πιο «σίγουρο στοίχημα»!

Μπολόνια-Παναθηναϊκός: Η ΚΑΛΑΘΑΡΑ νίκης του Κέντρικ Ναν! (vid)

Η Ευρωλίγκα χωρίς τις ρώσικες ομάδες μοιάζει πιο εύκολη. Η Ρεάλ δείχνει κυρίαρχη αλλά από κάτω της όλα είναι ρευστά.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει αυτή τη στιγμή το πιο σίγουρο στοίχημα για μια θέση μέσα στις τρεις πρώτες της κανονικής περιόδου. Οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Η ομάδα προσπαθεί να βελτιώσει την άμυνα της κι ήδη έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός αν αναλογιστούμε ότι έχει ανέβει το επίπεδο ανταγωνισμού με Παπαπέτρου-Χουάντσο να δίνουν έξτρα δύναμη στις προπονήσεις (το θέμα είναι να αρχίσουν να δείχνουν επιδραστικότητα και στους αγώνες).

Ακόμα το τριφύλλι δεν βγάζει την αίσθηση της εμπιστοσύνης κάτω από συνθήκες πίεσης (είναι νέα ομάδα και όσο εύκολα μπορεί να πάρει υπέρ της διαφορές, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να τις χάσει) κι αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τη καμπύλη στην αποτελεσματικότητα της άμυνας της (πρέπει να προστατέψουν καλύτερα το καλάθι τους οι πράσινοι από τα 5 μέτρα και μέσα και να μην επιτρέπουν δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ).

Είναι πολύ σημαντικό πάντως (επιτυχία μεγάλη του προπονητικού τιμ) το να πετυχαίνεις τη μετάβαση σκόρερ ως εξολοθρευτές (σαν τους Γκριγκόνις, Γκραντ) χωρίς μάλιστα να κάνεις να χαθούν τα scoring insticts τους άμεσα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News